-0.6 C
Rapla
Laupäev, 20 apr. 2024
UudisedPäästeamet paigaldab Raplamaale neli ohutuspoid

Päästeamet paigaldab Raplamaale neli ohutuspoid

Sel aastal on Eestis uppunud juba 20 inimest, neist 8 Lääne regioonis. Veeõnnetustes hukkunute vähendamiseks on Päästeamet soetanud ohutuspoid, kuhu ujumisest väsinuna või terviserikke ilmnemisel abi ootama jääda.

Lääne regiooni veekogudesse paigaldatakse 16 poid – Pärnumaale 2, Järvamaale 2, Raplamaale 4, Läänemaale 3, Saaremaale 2 ja Hiiumaale 3. Raplamaa ohutuspoid pannakse Vesiroosi tiiki, Aleti ja Öökulli järvedele ning Sulleri puhkealale.

Lääne päästekeskuse ennetusbüroo juhataja Tarmo Volteini sõnul on poid leidnud laialdast kasutust Kreekas ning poide näol on tegemist päästevarustusega, mis on spetsiaalselt välja töötatud merelainetes ja magevees vastu pidama. „Puhkepoidel on libisemiskindlad käepidemed, mis hõlbustavad suplejatel sellest kinni hoidmist ning puhata,“ sõnas Voltein. „Päästepoi on kasutatav nii olukordades, kus äkki tekib terviserike kui ka suurte lainete, tuule või tormi puhul, andes sellega päästjatele väärtuslikku aega kannatanuni jõudmiseks,“ selgitas Voltein. Ennetusbüroo juhataja lisas, et kindlasti ei ole tegemist mänguasjaga ning eesmärgiks ei tohiks võtta poini ja tagasi ujumist. „Ujuda tuleks ikka nii, et oma võimete piire katsetada poleks vaja.“

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare