Retsept: Kana-juustumuffinid

0
189
Foto: Helerin Väronen

Vahel lihtsalt tuleb mõne asja isu ja seekord käisid neelud soolaste muffinite järele. Just kanafileest tahtsin midagi teha. Otseselt sobivat retsepti ei leidnud, kuid leidsin ühe Nami-Nami oma suitsusingiga, mis tundus muus osas sobivat, nii et asendasin singi kanaga ja sobiv retsept oli olemas.

Ühest kommentaarist, mis retsepti all oli, tuli ka välja, et veel umbes 25 aastat tagasi ei tuntud meil muffinite tegemist. See oskus ja vahendid tulid vaikselt sisse suuresti Ameerikast. Ja nüüd on meil kümnete kaupa erinevaid muffiniretsepte, vali vaid endale sobiv. Enamasti olen ma ise armastanud just magusaid muffineid teha (neid viimasel päeval ühte praktikakohta viies ei tahetud mind pärast minema lasta), kuid üha enam avastan, kui head saavad olla soolased muffinid.

Vaja läheb: 300 g nisujahu, 2 tl küpsetuspulbrit, 0,5 tl soola, maitse järgi mõnda ürdimaitseainet või hakitud maitserohelist, 150 g riivjuustu, 125 g praetud ja hakitud kanafileed, 2 muna, 2,5 dl piima, 100 g sulatatud võid, kana maitsestamiseks meelepäraseid maitseaineid.

Tee nii: Prae kanafilee ja maitsesta kergelt. Lõigu filee väikesteks ribadeks.Sega nisujahu, küpsetuspulber, sool, kanafilee, riivjuust ja maitseained kausis. Tee keskele süvend, lisa muna ja piim ja jahtunud sulavõi. Sega kiiresti ühtlaseks. Jaota tainas paberist ümbristega vooderdatud muffinivormidesse. Soovi korral puista peale riivjuustu. Küpseta 200-kraadises ahjus umbes 20 minutit.

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare