spot_img
-0.6 C
Rapla
Reede, 31 märts 2023
GaleriiFOTOD: Kohila võõrustas tiheda vihmasaju kiuste Raplamaa maakaitsepäeva

FOTOD: Kohila võõrustas tiheda vihmasaju kiuste Raplamaa maakaitsepäeva

Kolmapäeval, 23. juunil peeti Kohilas maakaitsepäeva, millega tähistati Võidupüha. Tiheda vihmasaju kiuste jõudis Kohila Vabaduse platsile ka võidutuli, mille läkitas Paidest teele president Kersti Kaljulaid. Selle tõid Eestimaa südamest Kohilasse kaitseliitlane Simo Lindmaa ja naiskodukaitsja Helen Tammepuu.

Võidutule võttis nendelt vastu Kaitseliidu Rapla maleva pealik major Valjo Tooming, kes ulatas selle omakorda edasi Raplamaa omavalitsuste liidu esimehele Heiki Hepnerile. Temalt võtsid võidutule vastu neli Raplamaa vallavanemat (Kehtna, Kohila, Märjamaa ja Rapla), kes toimetasid selle edasi oma valdadesse. Õhtul süüdatakse neist jaanituled.

Ilusat Võidupüha ja jaaniõhtut soovisid oma sõnavõttudes kohaletulnud rahvale Valjo Tooming, Heiki Hepner ja Kohila vallavanem Uku Torjus. Peale seda jätkus maakaitsepäeva tähistamine perepäeva formaadis Kohila Gümnaasiumi lähiümbruses. Huvilistel avanes võimalus teha tutvust kaitseliidu relvastuse, päästeameti tehnika ja politsei tegevusega. Kõik jõustruktuurid esinesid ka demoetendustega.

Maakaitsepäeva peetakse iga aasta 23. juunil erinevas Raplamaa paigas. Võidupühaga tähistatakse Eesti võitu Võnnu lahingus Landesveeri üle 23. juunil 1919.

« kohta 2 »
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
Sõnumid
Kõik uudised
Kuulutused