Vürtsikas kanafilee ketšupikastmes

0
105
Foto: Helerin Väronen.

Külmad joogid, söögid ja jahe dušš aitavad vaid lühiajaliselt selle põrgukuumuse vastu, mis kuidagi mööduda ei taha. Kehal on aga enda jahutamiseks vaja higistada. Seega on mõistlik praegusel ajal süüa vürtsikaid toite, kuuma teed ja suppi ning saunas käia.

Ühest küljest on muidugi naljakas, kui terve päeva kurdad, kui palav ja paha on, ja siis õhtul kibeled veel kuumemasse sauna, kuid olen isegi seda teinud. Pärast vürtsikat toitu ja kuuma sauna ei tundugi väline kuumus enam nii tappev. Kuigi liha praeguse kuumaga väga süüa ei tasu ega tahagi, on kana ja kala piisavalt kerged, et neid vahel ikka võiks süüa.

Retsept on leitud blogist tuuliretseptid.ee ja kogused on mõeldud neljale.

Vaja läheb: umbes 700 g tükeldatud kana kintsuliha, kondita ja nahata või kanafileed, 1 dl speltajahu (võid kasutada ka maisijahu, kui soovid gluteenivaba varianti), õli praadimiseks (neutraalse maitsega), soola ja pipart, 2 küüslauguküünt, ½ tl Cayenne´i pipart, 2 dl Maggi ketšupit, veidi vett või puljongit

Tee nii: Puista kaussi jahu, sega sinna sisse veidi soola-pipart ja veereta kanatükke jahus nii, et nad oleksid jahuga kaetud. Kuumuta pannil õli ning prae kanatükke kuuma õli sees igast küljest keskmisel kuumusel, kuni need on kuldsed. Vajadusel prae kana osade kaupa, et panni mitte üle koormata. Tõsta kana pannilt ära.

Kuumuta pannil uus kogus õli. Lisa pannile hakitud küüslauk koos Cayenne´i pipraga. Lisa pannile ketšup, vajadusel veidi vett või puljongit, sega läbi ja lase keema tõusta. Tõsta kanatükid ketšupikastme sisse ja kuumuta korra veel läbi. Serveeri koos riisi või köögiviljadega.

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare