Inimkehas liblikas, tuleskulptuur ja teisi leide keraamikasümpoosionilt

0
230
Kohila sümpoosion. Foto: Siim Solman.


Tohisoo rahvusvaheline puupõletuskeraamika sündmus sai taas alguse. Sel aastal osalevad sümpoosionil kunstnikud Eestist, Soomest, Belgiast, Küproselt, Argentiinast, Ungarist, Iisraelist, Ameerika Ühendriikidest ja Hong Kongist.

Täna, 16. juulil said huvilised tutvuda kunstnike ateljeedega ning osaleda sümpoosinot tutvustaval tuuril. Sümpoosionile traditsiooniliselt on omane, et kunstnikud kogunevad Tohisoole ning loovad seal külg külje kõrval individuaalset kunsti. Keraamikateosed põletatakse valmis puudega köetud anagama-tüüpi keraamikaahjus.

Iga kunstnik tuleb Tohisoole erisuguse kogemuse ja visiooniga. Kui mitmed on leidnud inspiratsiooni Tohisoost ja kokkupuutepunktidest Eestis koha peal olles, siis on ka kunstnikke, kes on ühendanud kodukandi Eesti kultuuriga kui on ka kunstnikke, kes on loomas midagi täiesti eraldiseisvat. Üks kunstnik on voolinud suure skulptuurilaadse kuju, mida nimetab ise inimkehas liblikaks, teine on sidunud oma töö näiteks eesliga, kolmas on leidnud inspiratsiooni Tohisoo mõisa radiaatoritest, neljas on ehitanud savist kännu. Igal ühel neist oma loomingu kohta jutustada lugu.

Valguskunstnik Rene Manivald Tamm loob sümpoosioni lõpunäitusele erilisele valgustöö ning tõelise maiuspalana avatakse lõppürituse päeval, 31. juuli keskkööl massiivne, mitme meetri kõrgune tuleskulptuur.

Avalike sündmuste ajakava:

21.07 Artist talk

28.07 Keskkonnateemaline arutelu

31.07 Näituse ja tuleskulptuuri avamine

Projekti juhivad Lumi Kristin Vihterpal ja Jekaterina Kultajeva, osalevad Andres Allik, Kristel Ojasuu, Aigi Orav, Külli Kõiv, Ingrid Allik, Annika Haas, Evi Pärn, Aare Ermus, Triinu Soikmets, Juss Heinsalu, Evelin Saul jt.

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare