3.8 C
Rapla
Neljapäev, 25 apr. 2024
TarbijaRetsept: Hõrk hummus

Retsept: Hõrk hummus

Märjamaa päevade ja folgi ajal avasid eelmisel nädalal mitmed kodud oma väravad ja uksed ning kostitasid külastajaid kodukohvikus. Huvitavat ja kordamist väärt kõhutäidet pakkusid neist paljud. Kuna Sepajõe talu paistis aga silma erilise aktiivsusega, võõrustades oma kodus külastajaid kahel järjestikulisel päeval ja kolmandal päeval toites ära veel lõõtspillipäeva sajad külalised, tundub õiglane tõsta esile just Sepajõe talu perenaise Riina Tilga mõnd menüüosist.

Iga kokk paneb oma toidu sisse selle miski, mis teeb selle eriliseks. Ükski retsept üksi ei toimi. Lõpuks on ikka toimekad käed ja soe süda need, mis toidule maitse annavad. Riina retsepti jagamiseks ei ole, aga on idee. Nimelt pakkus Riina külastajatele nii ühes kui ka teises kohas leiva peale määrimiseks erinevate maitsetega hummuseid. Jagame täna üht hummuse põhiretsepti, mida saab igaüks kohendada enesele sobivamaks, lisades sinna kas oliive, päikesekuivatatud tomateid, peeti või hoopis midagi neljandat.

Vaja läheb: 400 g konserveeritud kikerherneid, 4 sl oliiviõli, 2-4 sl seesamipastat, 1 tl jahvatatud vürtsköömneid, 1 sidrun, soola ja musta pipart.

Tee nii: Suru kikerherned, veidi vett, sool, pipar, sidrunimahl ja vürtsköömned pudruks (nt köögikombainis). Lisa oliiviõli, maitsesta tahiiniga ja pane segu kaussi. Kui hummus on liiga paks, sega juurde veidi vett või oliiviõli. Õige hummus peaks olema kreemjas ja pehme, ent mitte vedel.

Serveeri koos värske leiva või mõne muu meelepärase krõbeda suupistega või ka näiteks köögiviljakangidega.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare