16.1 C
Rapla
Esmaspäev, 22 juuli 2024
UudisedRapla kalmistul avati major Hirvelaane hauatähis

Rapla kalmistul avati major Hirvelaane hauatähis

Tänavu möödub kaheksakümmend aastat Suvesõja sündmustest, mis leidsid aset 1941. aastal. Selle puhul meenutati reedel, 20. augustil Rapla kirikus ja surnuaias toonaseid sündmusi ning ühtlasi avati major Hans Hirvelaane hauatähis.

Hauatähis asub Rapla lahingutes langenute memoriaali juures. Pidulikul avamistseremoonial andis Hirvelaane eluloost ülevaate Tiit Põder, kes on Eesti Vabadusvõitlejate Liidu juhatuse esimees.

Reedene üritus koosnes kahest osast. Esmalt toimus 20. augustile pühendatud jumalateenistus Rapla kirikus, mida juhatas õpetaja Mihkel Kukk. Seejärel jätkus üritus Rapla kalmistul. Nii kirikus kui surnuaias oli kohal ligikaudu viiskümmend huvilist.

Ürituse käigus meenutati ka Suvesõja sündmusi Rapla maakonnas. Rapla lahingute kulgemisest päevade lõikes andis ülevaate Rapla vallavolikogu aseesimees Tarmo Lukk. Ka major Hans Hirvelaane lugu on üks osa Rapla lahingutest. Tema langes 1941. aasta 20. augustil ning on koos võitluskaaslastega maetud Rapla kalmistule.

Ühtlasi tähistati kirikus ja kalmistul toimunud üritustega Eesti vabariigi taasiseseisvumispäeva.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare