2.7 C
Rapla
Reede, 3 mai 2024
SisuturundusSügis, uue ajastu algus!

Sügis, uue ajastu algus!

Imeilus ja meeletult soe suvi hakkab vaikselt seljataha jääma ning muutub ajas vaid päikeseliseks mälestuseks. Ees on ootamas pimedad ja nii lõputuna tunduvad õhtud täis vihma, tuult ja lörtsisadu. Kui mõnele meist tundub sügisene aeg pisut kurvana, siis paljudele tähendab see aga uue ajastu algust, see tähendab kooliaja algust.

Ilmselt mäletame kõik, kui tähtis oli meile esimene koolipäev. Usun, et seda päris 1.septembrit ootasin nii mina kui ka paljud teised suure õhinaga. Kes siis lastest ei tahaks suureks kasvada ja kooli minna?

Kuidas selleks kõigeks valmis olla?

Paljud poeketid teevad juba augusti keskel suuri allahindlusi koolikaupadele. Alati ei tasu aga tormata kõike kohe ostma, vaid mõistlik on uurida enne koolist, mida täpselt õppeaastaks vaja läheb. Enamasti saadab kool ka ise nimekirja asjadest, mis peaksid lapsel kooli jaoks olemas olema. Ka kõiki kooliriideid ei ole mõistlik korraga ette osta. Varuge lapsele valmis mõni paar pükse, teksad, mõned pusad ja pluusid ning spordi- ja pidulikud riided. Ära ei tohi unustada ka vahetusjalanõusid ja spordijalatseid.

Mõeldes aga emadele ja nende elu lihtsamaks tegemisele on kooliaasta alguse puhul igati õigustatud pesumasin-kuivati ost. See on ühekordne suurem väljaminek, kuid pole paremat abivahendit laste riiete pesemiseks, kui seda on pesumasin-kuivati. Usun, et paljud emad teavad seda tunnet, kui avastavad alles hilisõhtul, et lapse riided on plekilised. Pesu on aga hilja masinasse panna, sest riided ei kuiva hommikuks ära. Seega on selline masin suureks abiks ja võite kindel olla, et puhtad ja kuivad riided on alati hommikul ootamas.

Rääkides veel masinatest ja tehnikast, siis on koolialgus  just õige aeg, et osta lapsele päris esimene mobiiltelefon. Nii on pisikesel võimalus teile igal hetkel helistada, kui on tekkinud mure või probleem. Ja ka teie teate, et laps on vaid ühe telefonikõne kaugusel. Lisaks on olemas nii mõnigi hea äpp, millega saate oma lapse asukohta täpselt positsioneerida, kui seda vaja peaks minema.

Kodus õppimine

Et laps ennast kodus õppides mugavalt tunneks on vaja õppurile korralikku lauda ja tooli. Ergonoomiline õpikeskkond on lapsele eriti vajalik, sest noores eas vajab selg õiget asendit, vältimaks tulevikus tekkida võivaid seljahädasid. Seega ei tasu kirjutuslaua ja tooli ostmisel väga kokku hoida, valida tuleks pisut kallim, ent ergonoomiline mööbel. See on investeering lapse tervisesse.

Hea valgus toas ja kirjutuslaua kohal on väga oluline.  Laualambi puhul on tähtis, et paremakäelisele langeks lambivalgus vasakult, vasakukäelisele aga paremalt poolt. Lambikuppel peaks olema reguleeritav, et suunata valgust täpselt sinna, kuhu parasjagu vaja.

Tegelikult peaks kogu õpikeskkond mõjuma lapsele motiveerivalt ja olema sobivalt sisustatud. Kõige omanäolisemad ideed lapse toa kujundamiseks leiab kahtlemata Pinterestist. See on koht, kuhu võib ennast unustada tundideks, ent ka lykke.ee kodulehelt on võimalik leida mõned head näpunäited alustamiseks.  Lapse paremaks uneks ära säästa, vali parim madrats.

Kaasake alati ka laps toa ümberkujundamise protsessi. Pisikestel inimestel on vahepeal täiesti omamoodi lähenemine maailmale. Seega kõige paremad ideed tulevad tihtipeale just lastelt.  Ja loomulikult on nemad ju need, kes hakkavad seal toas nii õppima, mängima kui ka magama. Pisikesel toaomanikul igati õigus kõiges kaasa rääkida.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare