2.2 C
Rapla
Neljapäev, 8 juuni 2023
UudisedPolitsei tabas Raplas kuus alkoholi tarvitanud autojuhti

Politsei tabas Raplas kuus alkoholi tarvitanud autojuhti

Pühapäeva, 29. augusti hommikul ja lõuna ajal kontrollis politsei Raplas ja Rapla lähiümbruses autojuhtide kainust. Puhumisreid kestis viis tundi ning selle käigus pandi puhuma üle 300 autojuhi. Nendest kuus olid istunud autorooli pärast alkoholi tarvitamist.

Viie juhi osas alustas politsei väärteomenetlust ning ühe autojuhi osas kriminaalmenetlust. Pühapäevast aktsiooni kommenteeris Rapla politseijaoskonna patrullitalituse juht Margus Kaldma: “Puhumise tulemused tekitavad muret, sest inimesed ei teadvusta endale, et pärast alkoholi tarvitamist on rooli istumine täiesti lubamatu. Ükskõik kui väike kogus alkoholi avaldab mõju inimese ohutunnetusele ja tähelepanuvõimele. Kuna liikluses liiklemine nõuab autojuhilt keskendumist ja täielikku tähelepanu, suurendab vähenenud tähelepanuvõime riski sattuda liiklusõnnetusse. Tuletame meelde, et enne autorooli istumist on iga inimene kohustatud kontrollima oma tervist. Juhul, kui ei ole võimalik veenduda oma kainuses, tuleb mõttest istuda rooli loobuda.”

Kaldma lisas: “Kahjuks tuleb tihtipeale ette olukordi, kus inimesed on enda sõnul õhtu jooksul tarvitanud lahjemat alkoholi ning eeldavad, et hommikuks on see juba organismist väljunud. Tegelikkuses aga hinnatakse oma terviseseisundit valesti, sest alkohol väljub organismist väga aeglaselt. Selline käitumine on aga lubamatu, sest seab ohtu nii autojuhi enda kui ka kõik teised kaasliiklejad.”

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
Sõnumid
Kõik uudised
Kuulutused