3.3 C
Rapla
Neljapäev, 25 apr. 2024
TarbijaRetsept: Küpsise toorjuustukook valge šokolaadiga

Retsept: Küpsise toorjuustukook valge šokolaadiga

Seekordne lehenumber ilmub vaatamata keerulistele aegadele ikka koolilaste jaoks erilisel päeval. Paljude jaoks on see päris esimene koolipäev üldse, kuid ega see tähenda, et järgmiste klasside esimesi päevi kuidagi tähistada ei võiks. Paljudel ongi traditsioon sel päeval lastele kooki teha.

Otsides, milline võiks olla üks kook, mida lapsed heal meelel söövad, läks mõte toorjuustule ja Domino küpsistele. Olen varem mõlemat kasutanud, kuid siis oli tegu koogiga, mis ei vajanud küpsetamist. Seekord leidsin Nami-nami toidublogist ühe, mis tundus sobivat.

Eks toorjuustukookidega on ikka nii, et paremini maitsevad need järgmisel päeval. Sama päeva õhtul oli seegi kook natuke liiga pehme, kuid samas siiski väga maitsev. Suhkrut sellele koogile lisatud ei ole, kuna valge šokolaad (kasutasin seda, mis on spetsiaalselt küpsetamiseks mõeldud) on ise piisavalt magus. Kui aga keegi peaks tahtma magusamat kooki, võib lisada 100 g suhkrut.

Retseptis on Domino küpsiste asemel kirjas Mesikäpa DOPS küpsised, ilmselt tuleb kook ühtmoodi hea mõlematega.

Vaja läheb: 350 g Domino küpsiseid, 50 g sulatatud võid, 600 g toasooja toorjuustu, 3 suurt muna, 100 g valget šokolaadi, 1 dl 35% rõõska koort, 1 sl maisitärklist.

Tee nii: Peenesta küpsised köögikombainis. Sega 225 g küpsistest sulavõiga ühtlaseks ning suru küpsetuspaberiga vooderdatud 26 cm koogivormi põhjale. Pane rõõsk koor ning tükkideks murtud valge šokolaad potti ning kuumuta tasasel tulel, kuni šokolaad on sulanud. Lase veidi jahtuda. Täidise jaoks sega köögikombainis toorjuust, munad, maisitärklis ning sulatatud valge šokolaad ja rõõsk koor ühtlaseks.

Kalla segu küpsisepurupõhjale. Puista ülejäänud küpsisepuru (125 g) ühtlaselt koogile ning patsuta kergelt kinni. Küpseta 170-kraadises ahjus 45 minutit. Tõsta ettevaatlikult ahjust välja ning lase enne serveerimist täielikult jahtuda. Hoia serveerimiseni jahedas.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare