13.8 C
Rapla
Pühapäev, 26 mai 2024
UudisedPeep Ummalas ja Aare Hindremäe pälvisid Vabaduse Tammepärja aumärgi

Peep Ummalas ja Aare Hindremäe pälvisid Vabaduse Tammepärja aumärgi

Vabaduse Tammepärja pälvisid seekord kaks Raplamaa inimest – aktiivne Kaitseliidu liige Peep Ummalas ja Lau küla aktivist, kaitseliitlane ning fotograaf Aare Hindremäe. Tunnustuse said mõlemad mehed kätte teisipäeval, 31. augustil toimunud pidulikul tseremoonial. Aumärgid andis üle justiitsminister Maris Lauri.

Kokku pälvisid Vabaduse Tammepärja aumärgi 32 inimest, kellel on väärilisi teeneid Eesti riigi ja rahva lähiajaloo mälestuse hoidmisel ja edasi andmisel, vabadusvõitluses ja relvastatud ning relvastamata vastupanuliikumises osalemisel, samuti Eesti vabadusvõitluse ja vastupanuliikumise jäädvustamisel.

Peep Ummalas on olnud aktiivne kaitseliitlane alates 1994. aastast. Ta on alati valmis panustama Kaitseliitu, annab meelsasti oma oskusi ja teadmisi edasi teistele kaitseliitlastele ning osaleb kohalike maakaitsepäevade korraldamisel. Ta on Eesti Eruohvitseride Kogu ja Rapla Vabadusvõitlejate Ühenduse liige.

Aare Hindremäe on kaitseliitlane alates 1990. aastast. Ta on aktiivselt kajastanud Kaitseliidu, vabadusvõitlejate ja metsavendluse tegevust meedias ning jäädvustanud sündmusi fotodele ja videotele. Ta on 2014. aastal välja antud raamatu “Lau küla lood” idee autor ja üks kaasautoritest, 2018. aastal ilmunud raamatu “Ingliste sõnas ja pildis” koostaja ja autor ning “Kaitseliidu Rapla malev 30” raamatu autor. Hetkel on tal käsil Eesti vabadusvõitluse ja vastupanuliikumise ajaloo uurimine ja kaante vahele koondamine.

Tunnustuse pälvinute hulgas on inimesi, kes osalevad vabatahtlikuna aktiivselt erinevate mäluorganisatsioonide ja seltside töös, et säilitada, jäädvustada ja edasi anda Teise Maailmasõja, küüditamise ning vabadusvõitluse minevikulugu; Kaitseliidu taastamise ja tegevusega seotud inimesi; neid, kes kannavad hoolt sõjahaudade ja mälestusmärkide eest ning neid, kes hoiavad au sees isamaalist kasvatust ja annavad järeltulevatele põlvedele edasi vastupanuliikumise mälestust.

Vabaduse Tammepärja aumärgi pälvisid:

Eevi Laula – Harjumaa
Rando Kuustik – Harjumaa
Merike Jürjo – Harjumaa
Andre Lilleleht – Harjumaa
Elle Lees – Harjumaa
Urmas Reinsalu – Harjumaa
Urmas Selirand – Hiiumaa
Ivika Maidre – Ida-Virumaa
Oleg Sesk-Harmut – Ida-Virumaa
Ülo Pärn – Jõgevamaa
Rünno Savir – Jõgevamaa
Vello Laprik – Järvamaa
Uno Aan – Järvamaa
Ivari Rahula – Läänemaa
Villu Jahilo – Lääne-Virumaa
Margus Kalda – Lääne-Virumaa
Aadu Jõgiaas – Põlvamaa
Urmas Esna – Pärnumaa
Isabella Maripuu – Pärnumaa
Aare Hindremäe – Raplamaa
Peep Ummalas – Raplamaa
Mart Puusepp – Saaremaa
Asta Salumaa – Saaremaa
Eha Kaljuvee – Tartumaa
Ivar Sibul – Tartumaa
Andu Uus – Tartumaa
Hilja Karjus – Valgamaa
Maia Rebane (sünd Särev) – Viljandimaa
Harry Rebane – Viljandimaa
Lenno Lüüs – Võrumaa
Ülo Isberg – väliseesti
Indrek Grabbi – väliseesti

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare