3.8 C
Rapla
Reede, 26 apr. 2024
UudisedKehtna KHK õnnistas uue koolilipu

Kehtna KHK õnnistas uue koolilipu

Mariliis Vest

Kuivõrd tarkusepäev on pidulik sündmus igal aastal, oli tänavune 1. september Kehtna kutsehariduskeskusele eriliselt eriline. Lisaks uutele õpetajatele ja õpilastele õnnistati tseremoniaalselt sisse uus koolilipp.
Kuigi kool kannab uut nime juba alates 2016. aastast, puudus siiani asutusel just seda nime kandev lipp. Valmis saadi sellega juba aasta alguses ning soov oli õnnistamine läbi viia kooli 95. sünnipäeva ajal. Erinevate piirangute tõttu lükkusid aga sündmused paraku edasi ning õige hetk saabus alles nüüd, õppeaasta avaaktusel. Lipu tõid saali Kehtna KHK õpilased, mille järel andis oma õnnistuse Rapla Maarja-Magdaleena koguduse õpetaja Mihkel Kukk. Pidulikud naelad lõid lipuvardasse direktor Eero Kalberg ning õpilasesinduse president Erko Pärna.
Kalberg ütles, et lipul kujutatud logo, kus on inimfiguurid pannud pead kokku ja hoiavad justkui käest kinni, sümboliseerib koostööd, ühiselt väljakutsetele vastu minekut, teineteise märkamist ja toetamist ning ühtse kooliperena toimimist. Lipukiri „Võimalusi loov haridus“ märgib aga direktori sõnul seda, et oma tegevuses keskendutakse ühele olulisimale hetkele: kui õpilane õpib ja õpetaja õpetab. „Sõltub igast õppijast endast, kui palju ta meie pakutud võimalusi kasutab.“
Tänavune õppeaasta algus on Kehtna KHK-le eriline ka seetõttu, et kooliperega liitub tegevuse lõpetanud Rapla täiskasvanute gümnaasiumi pere. See tähendab, et lisaks neljale erialavaldkonnale lisandub valdkond, mille nimi on mittestatsionaarne üldharidusõpe. Kokku alustas sel õppeaastal õppetööd 570 noort. Sel õppeaastal soovib kool Kalbergi sõnul kindlasti jätkata ka Eesti rasketehnika kompetentsikeskuse projektiga, mille rahastus tuleb maakondade arengustrateegiate elluviimise toetusmeetmest.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare