14.2 C
Rapla
Teisipäev, 28 sept. 2021

Retsept: Krõbedad kartulipesad

Kaugel pole see aeg, kui põldudel läheb suuremat sorti kartulivõtuks. Eelmisel nädalal kirjutasin kartulite kasvatamisest ja seoses sellega sattusin alljärgneva retsepti peale, mis tundus piisavalt lihtne ja huvitav, et seda ise katsetada. Pärit on retsept Toidutare leheküljelt ja seal on lubatud, et need krõbedad kartulipesad on nii maitsvad, et ei usukski, et kartulist midagi nii head saab. Tekstis on ka välja toodud, et maasuitsusink ja krõbekartul on eestlastele olnud ammustest aegadest üks lemmikkooslusi.

See variant on aga moderniseeritud ja lisatud Brie’ juustu. Tagantjärele mõeldes oleks võinud lisada veel natukene sinihallitusjuustu, oleks maitset juurde andnud. Ühele vormitäiele sai lisatud ka tavalist juustu väikeste ribadena, nii et täiustasin retsepti selle koostisosaga. Juust sidus segu paremini, kartulipesasid oli mugavam süüa ja singi maitse tuli ka paremini esile.

Vaja läheb: 1 spl võid, 500 g riivitud kartulit, 200 g maasuitsusingi ribasid või kuubikuid, 200 g tugevamaitselist Brie juustu, 100 g riivjuustu või tavalist juustu, soola.

Tee nii: Eelsoojenda ahi 200 kraadini. Määri muffinivormid seest ohtra võiga. Riivi kartul suure riiviga. Aseta riivitud kartul külma vette ja hoia seal umbes 10 minutit. See toiming ei lase kartulil inetult pruuniks tõmbuda. Nüüd nõruta, maitsesta kartulid vähese soolaga ning lase sõelal seista – umbes 20 minutit. Sool aitab kartulist veelgi vedelikku väljutada, kuid ole ettevaatlik, nii sink kui ka juust annavad soolasust! Vajuta kartul hästi kuivaks ning lisa singiribad. Lisa juustukuubikud, riivjuust (või tükeldatud tavaline juust) ja sega kõik ühtlaselt läbi. Aseta kartulisegu võitatud vormidesse ja küpseta pesad krõbekuldseks. See võtab 20–30 minutit.

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
5,680JälgijatLike
1,159JälgijatFollow

Viimased uudised