-0.6 C
Rapla
Teisipäev, 19 märts 2024
UudisedKohila koolinoori tunnustati Päranditegija konkursil

Kohila koolinoori tunnustati Päranditegija konkursil

Muinsuskaitseamet andis täna, 8. septembril Eesti Vabaõhumuuseumis toimunud auhinnatseremoonial üle koolinoortele suunatud Päranditegija konkursi auhinnad. Konkursi teema „Peidus pärand“ oli inspireeritud tänavustest Muinsuskaitsepäevadest (toimuvad 9.-12.september). Konkurss kutsus noori ümbritsevat pärandit märkama ja seda lugude kaudu teistele tutvustama. Oodatud olid käega katsutavast kultuuripärandist kõnelevad tööd.

„Inimestena säilitame ja hoolitseme vaid nende asjade eest, mis meie jaoks väärtuslikud on, neid asju, mida me ei näe ega tunne, et saa ka väärtuslikuks pidada. Päranditegijad on õppinud konkursi käigus nägema ja tundma nii argist kui ajaloolist ning teinud neist oma pärandi ja seda teistega jaganud,“ ütles Muinsuskaitseameti peadirektor Siim Raie.

Põhikooli vanuseastmes hindas žürii teise koha vääriseks  Kohila Koolituskeskuse kunstikooli lapsi, kes esitasid konkursile aninatsioonifilmi “Tohisoo mõisa aarded”.

Konkursile laekus 37 tööd. Töid hindas neljaliikmeline žürii, kuhu kuulusid Eesti Vabaõhumuuseumi haridusvaldkonna juht Mariliis Tõitoja, Pärandivaderite projektijuht Elle Lepik, RMK pärandkultuuri spetsialist Triin Kusmin ja Muinsuskaitseameti Põlvamaa nõunik Anu Lepp. Töid hinnati kolmes vanuserühmas: algkool, põhikool ja keskkool. Kõige tihedamaks osutus konkurents tänavu gümnaasiumi vanuseklassis.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare