1.6 C
Rapla
Neljapäev, 18 apr. 2024
TarbijaRetsept: Õuna-pohlakook

Retsept: Õuna-pohlakook

Tänavu tundub olevat hea õuna-aasta, nii et õunakooke saab palju teha. Kõik me pere traditsioonilised õunakoogiretseptid on siin juba ära jagatud, nii et otsisin midagi uut proovimiseks. Leidsin uuelt ajakirja Oma Maitse retsepte koondavalt lehelt retseptiveeb.ee õunakoogi, kuhu oli lisatud ka pohli.

Rafineerimata roosuhkru asemel kasutasin tavalist suhkrut ja päris nii palju õunu ja pohli ma küll ei lisanud, kui retseptis kirjas. Juba poole õunakoguse peale tundus, et segada nii vähe kui võimalik mul ei õnnestu, kuna tainas oli parajalt paks. Lisasin natukene ka hapukoort, et kergem segada oleks. Ilmselt võiks teinekord suurendada keefirikogust.

Tuhksuhkrut peale raputades jäin mõtlema, et see on ideaalne kook praegusel ajal – koondab endas mõned sügisannid, on mõnus amps tee kõrvale ahju ääres istudes ja tuhksuhkur peal sümboliseerib krõbedamaks muutunud ilma.

Vaja läheb: 150 g võid, 150 g rafineerimata roosuhkrut, 2 muna, 1,5 dl keefirit, 250 g jahu, 1,5 tl küpsetuspulbrit, 1 tl vanillisuhkrut; peale: 400 g õunu, 150 g pohli, kaneeli, kaunistuseks tuhksuhkrut.

Tee nii: Sulata või. Puhasta õunad ja lõika õhukesteks sektoriteks. Klopi munad suhkruga lahti, lisa jahtunud või ja keefir. Pane hulka jahu ja vanillisuhkur. Siis lisa õunad ja pohlad – sega nii vähe kui võimalik. Kalla koogitainas 28 cm läbimõõduga vormi ja küpseta 180-kraadises ahjus 45 minutit.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare