3.3 C
Rapla
Neljapäev, 25 apr. 2024
TarbijaRetsept: Lintnuudlid kitsejuustu-kõrvitsakastmega

Retsept: Lintnuudlid kitsejuustu-kõrvitsakastmega

Kõrvitsahooaeg on täies hoos ja toitudes tasub seda ohtralt kasutada, kuna kõrvits sisaldab palju antioksüdante ja vitamiine. Igas toidus ma kõrvitsat ei armasta, kuid kui see on peidetud koogi või pannkookide või suppide sisse, siis ei ole mul selle vastu midagi. Samamoodi ei ole mul midagi selle vastu, kui seda on kasutatud mõnes kastmes nagu alljärgneval juhul.
Kaste sarnaneb rammusa Alfredi kastmega, mida ameeriklased armastavad ja mis koosneb võist, vahukoorest ja parmesanist. Siin on parmesani asemel kasutatud kitsepiima toorjuustu ja või asemel kõrvitsapüreed. Kes kitsepiima ei armasta, võib parmesani kasutada. Salvei jäi seekord toidule lisamata, nuudlid ja kaste saavad selletagi head.
Retsept pärineb Nami-Nami toidublogist ja on ilmunud ka ajakirjas Kodu&Aed. Kogusest jagub neljale sööjale.
Vaja läheb: 50 g lintnuudleid, 1 sl võid, 2 hakitud küüslauguküünt, 2 dl 10% või 35% rõõska koort, 250 g keedetud ja püreestatud kõrvitsa viljaliha, 150 g kitsepiima toorjuustu, 1 spl hakitud värsket salveid (umbes 5 lehte), riivitud muskaatpähklit, soola ja musta pipart, soovi korral näpuotsaga tšilliseemneid, peale frititud salveilehti.
Tee nii: Keeda makaronid soolaga maitsestatud vees al dente. Kastme valmistamiseks kuumuta mõõdukalt kuumal pannil või. Lisa hakitud küüslauk ja prae minut aega, ära pruunista! Siis lisa kõrvitsapüree, rõõsk koor, kitsejuust ja hakitud salvei. Maitsesta soola, pipra ja muskaatpähkliga, soovi korral ka tšilliga. Sega korralikult läbi ja lase kastmel tasasel tulel podiseda mõned minutid. Nõruta makaronid, sega kastme hulka ja serveeri kohe. Soovi korral kaunista õlis frititud salveilehtedega – selleks pane kuivad salveilehed mõneks sekundiks kuuma õli sisse (ära pruunista, siis muutuvad lehed kibedaks).

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare