7.4 C
Rapla
Esmaspäev, 25 okt. 2021

Kooliõde Eveli Kask: vaktsineerimine on isiklik otsus

„Olin äsja alles laagris koolilastega ja kuulsin ühelt lapselt, kuidas tema vanemad ja ta ise olid väga mures, et laagris hakatakse lapsi sundvaktsineerima. Sellised pinged on inimestel, ei kujuta ettegi, mida kõike nad veel võivad mõelda,” räägib õena koolides ja Põhja-Eesti Regionaalhaiglas töötav Eveli Kask. Ta on saanud ka lapsevanematelt ja vanavanematelt süüdistavaid kirju seoses vaktsineerimisega.

„Ma ei saa kellelegi öelda, et sa pead seda tegema. See on inimese enda vastutus,” ütleb Eveli. „Kui kunagi koolis tööd alustasin, arvasingi tulihingeliselt, et ainuke õige asi on vaktsiin teha. Vanematega rääkides selgus, et mitmel oli kogemusi, mille tõttu nad oma lapsi ei soovinud vaktsineerida. See on isiklik kogemus ja see ongi nende õigus otsustada,” leiab ta nüüd.

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
5,680JälgijatLike
1,159JälgijatFollow

Viimased uudised