7.2 C
Rapla
Reede, 26 apr. 2024
SisuturundusKuuno Ahlberg: Minu lühitutvustus ja mõtted valimisperioodiks

Kuuno Ahlberg: Minu lühitutvustus ja mõtted valimisperioodiks

Tere, armas Raplamaa rahvas! Käes on jälle aeg, kus kõigil poliitikutel tuleb oma suled kohevile ajada ja uut mandaati küsima asuda! Minu nimi on Kuuno Ahlberg ja ma osalen kandidaadinumbriga 169 Rapla valla valimistel EKRE nimekirjas.
Ma olen 50-aastane, kahe täiskasvanud lapse isa, olen vanaisa. Olen lõpetanud Rapla täiskasvanute gümnaasiumi ja politseikooli. Olen töötanud 15 aastat Rapla politseis Juuru, Kohila ja Rapla linna konstaabli ametikohal. Alates 2003. a olen ettevõtja, kasvatan kala Pirgu külas Atla jõe orus, tegelen ka kinnisvaraga. Oma suhteliselt vähest vaba aega veedan kas jahil või kalal. Pean ennast siiraks ja otsekoheseks inimeseks ja arvan, et kõige õigem tee probleemide lahendamiseks on sirgjoon, ma ei kannata hämamist.
Mul on olnud au olla endise Juuru valla volikogu liige 12 aastat ja olen ka hetkel oma volitusi üle andva ühinenud Rapla valla volikogu liige, kaasa löönud eelarve- ja arengukomisjoni, majanduskomisjoni ja revisjonikomisjoni liikmena.
Oma missiooniks volikogus pean ma eelkõige valla maapiirkondade arenguks oma parima andmist, kaugemate ääremaade ühtesulamisele kaasaaitamist, internetiühenduste (viimase miili), elektriliitumiste, servituutide (oman sellel alal suhteliselt laialdasi teadmisi), teeolude, ühistranspordi, üldise kommunikatsiooni, aga ka kultuuri ja hariduse (seisan kompromissitult väikeste maakoolide ja kohalike klubide/kultuurimajade säilitamise eest) eest seismist. Unustamata seda, kes ma olen – rahva poolt valitud esindaja.
Pool minu elust, täpsemalt sünd, lapsepõlv ja varajane noorukiiga möödusid Rapla linnas Mahlamäel ja Hariduse tänaval koos sadade eakaaslastega KEK-i metsas sõda mängides ja hiljem Okta Centrumis trennis käies. Selle hoone päästmist pean samuti oma missiooniks ja just sellisena, nagu arhitekt Toomas Rein ta 1977. a kavandas. Minu jaoks on tegemist täpselt sama sümboolset väärtust omava ehitisega, nagu seda on ka Rapla kirik ja Kivisild.
Kahetsusväärselt ei leidnud volikogus toetust paljude inimeste ühine mõte leida hoonele kasutus, tuues sinna pärast renoveerimist nii vallavalitsuse, muusikakooli kui ka veel mitmed teised asutused. See oleks olnud hea lahendus ja mina andsin oma hääle selle poolt. Teen seda ka võimaluse tekkides uuesti. Loodan südamest, et uus, varsti tööle hakkav volikogu leiab üksmeele ja võimaluse selle suurepärase kaheksanurkse hoone tuleviku üle arutleda.
On veel kolmaski missioon – Rapla täiskasvanute gümnaasium. Kuna olen ise selle lõpetanud, tean, milline võib olla selle kooli roll inimese eluteele muutuste toomises. Kahjuks peeti teatud survegruppide soovitusel vajalikuks see viia Kehtnasse.Võib-olla siin tekkis teatud koht kokkuhoiuks, aga pigem mitte, sest mitte miski ei kaalu üles asjaolu, et paljude jaoks muutus kool ka sellevõrra kaugemaks, võib-olla võõramaks. Kehtna ei ole küll kaugel, kõigest 10 km, aga siiski võiks kool olla maakonnakeskuses ehk siis Rapla linnas.
Ja et pilt oleks täielik, arvan, et uus vallavolikogu peaks jätkama Rapla korvpalli esindusmeeskonna Avis Utilitas toetamist. Olin ka nende hulgas, kes volikogus selle poolt hääletasid, see on patriootlik traditsioon, mis teeb Rapla suuremaks. Kirjanik Mark Twain on kunagi ammu toonud kuuldavale kuulsad sõnad: „Selleks, et millestki tõeliselt aru saada, tuleb see kõik ikka oma naha peal ära proovida!” Minu puhul see toimib!
Vaat sellised on minu mõtted. Aga siinkohal jätan Teiega hüvasti ja võib-olla uute kohtumisteni, olge terved ja ilusat sügist. Sügis on konkurentsitult minu lemmikaastaaeg!

Siiralt Teiega
Kuuno Ahlberg
Kruusa talu, Pirgu küla
Rapla vald
5346 7418

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare