3.8 C
Rapla
Neljapäev, 25 apr. 2024
TarbijaRetsept: Prantsuse šokolaadikook

Retsept: Prantsuse šokolaadikook

Ma olen suur šokolaadisõber, meeltmööda on praktiliselt igasugune šokolaad ja ka toidud, kuhu seda on lisatud. Eriti head on koogid, kuhu on šokolaadi lisatud. Seekord leidsin Nami-Nami toidublogist ühe tumedat šokolaadi sisaldava retsepti. Prantsuse šokolaadikook Tarte au Chocolat on tõeline šokohooliku unistus – rohkelt tumedat šokolaadi, suhkrut ja võid ning ainult lusikatäis jahu.
Koos vahukoore ja pohladega on see kook tõeline maiuspala. Seda võib serveerida ka näiteks tuhksuhkru ja granaatõunaseemnetega. Just see on mõnus, et kook on pealt krõbe, kuid seest pehme ning sobib hästi kangema kohvi kõrvale.

Vaja läheb: 200 g tumedat šokolaadi (vähemalt 60% kakaosisaldusega), 200 g Saaremaa 82% võid, 200 g suhkrut, 4 suurt muna, 1 sl nisujahu, serveerimiseks vahukoort ja marju.
Tee nii: Sega kausis tükkideks murtud šokolaad ja või ning sulata mikroahjus või vesivannis aeg-ajalt segades. Sega juurde suhkur ning lase veidi jahtuda.
Lisa ükshaaval segades juurde munad – just nimelt hoolikalt segades, ei pea mikseriga vahustama! Kui soovid, võid munad siiski esmalt kahvliga kergelt katki segada. Viimasena sõelu juurde nisujahu. Sega ühtlaseks.
Kalla tainas võitatud 24 cm lahtikäivasse koogivormi ning küpseta 25 minutit 200-kraadises ahjus. Valmis kook on pealt just küpsenud, aga seest veel pehme. Lase koogil enne serveerimist vormis jahtuda – kasvõi järgmise päevani. Serveeri nt vahukoore ja värskete marjadega.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare