23.8 C
Rapla
Kolmapäev, 17 juuli 2024
ArtikkelVestlusring: Miks nad seekord ei kandideeri

Vestlusring: Miks nad seekord ei kandideeri

Inge Põlma, Tõnis Tõnisson

Viimasesse valimiste eelsesse vestlusringi kutsusime inimesed, kes on varem osalenud volikogu töös, kuid enam ei kandideeri. Meid huvitas, kes tegelikult valda juhib, kas volikogu (seadusandlik võim) või vallavalitsus (täidesaatev võim) ning kui palju sõltub üksikutest volikogu liikmetest see, millises suunas vald areneb.
Vestlusringis osalesid Tiit Tammsaar, Harri Õunapuu ja Erlend Tammenurm Rapla vallast, Margus Miller Kohila vallast, Eero Kalberg Kehtna vallat ja Teet Tomson Märjamaa vallast.

Miks te seekord ei kandideeri?

Tammsaar: Olen olnud neljas Riigikogu koosseisus ja aasta minister. Samuti kahes praeguses Rapla vallas asuvas volikogus – esimeses Kaiu volikogus olin esimees ja Rapla vallas olen olnud kahes volikogu koosseisus. Miks ma ei kandideeri enam? Sest vaadake, 7 lööb ette. Me mõtlesime, et anname noortele võimaluse. Las noored ja tegusad võtavad juhtimisohjad sujuvalt üle. Aga selle vabaduse me endale igaljuhul jätame, et kui midagi on väga halvasti, siis me seda ka ütleme.

Kalberg: Kolm põhjust. Esimene on see, et olen lõpuks jõudnud oma erialasele tööle, milleks sai viis aastat Tartu ülikoolis õpitud ja ette valmistatud. Eesti Vabariigi taaskehtestamise järel vajati mind mujal rohkem, olen olnud kaks perioodi Rapla linnapea ja siis ka kaks koosseisu koduvalla Kehtna volikogu liige. Viimane kord juba pühendusin sellele, et utsitasin oma piirkonna noori inimesi ühiskondlikult aktiivsed olema ja kandideerima. Pidasin oma missiooniks seda, et käisin noorte inimestega Kehtna valla kante läbi, tutvustasin neid piirkonna inimestele ja soovitasin valida volikokku. Läks nagu planeeritud, ma ise volikogu liikmeks ei saanud. Teine põhjus oligi siis see, et õpetajaamet lõi välja ja järelkasvuga on tegeletud.

1 kommentaar

Subscribe
Notify of
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
valija
14. okt. 2021 15:01

Tegelikuses on rapla vallas küll neid kes ei tohiks enam isegi mitte kandideerida. 3-4 hooaega olnud parteilased. Lisaks siis need valimisliitude juhtfiguurid. Reaalsuse tegelikult kõik üks toitumisahel. Valijad teeme nüüd kõik nii, et valime ainult neid kes pole kordagi volikogus istunud. Muidu me ei saagi neist kunagi lahti. Ja valla allakäik jätkub.