1.6 C
Rapla
Reede, 26 apr. 2024
UudisedUuskasutuskeskuse kaubik on pühapäeval Raplas ja Kohilas

Uuskasutuskeskuse kaubik on pühapäeval Raplas ja Kohilas

Uuskasutuskeskuse kaubik tuleb sel pühapäeval, 10. oktoobril Raplasse ja peatub kell 11.00–12.00 Rappeli keskuse ees, et vastu võtta kodudes liigseks muutunud asju, mis on jätkuvalt heas korras ja võiks kellelegi teisele veel tarvilikuks osutuda. Esimest korda on Uuskasutuskeskuse kaubik ka Kohilas, peatudes samal päeval keskväljaku parklas kell 12.30–13.30. Uuskasutuskeskuse kaubik on mugav võimalus kodu lähedal anda seisma jäänud asjad uuesti kasutusse.

Viimati külastas Uuskasutuskeskuse kaubik Raplat augusti alguses ning seda võimalust kasutasid kohalikud väga agaralt. Teadlikkus taaskasutamise olulisusest aina kasvab ning väärt asja, mida ise enam ei vajata, ei raatsita ära visata ega tohiks ka. Andes uuele ringile kodus liigseks muutunud korralikud asjad, saab koju ruumi juurde ning keegi teine rõõmu talle vajalikust esemest. Hoogustades asjade teisele ringile jõudmist, aitame säästa ka ressursse, mis läheks tarvis samaväärse uue eseme valmistamiseks.

Uuskasutuskeskuse kaubikusse saab ära tuua puhtaid ja terveid rõivaid, jalatseid, mänguasju, nõusid, köögitarbeid, raamatuid, spordi- ja hobitarbeid, kodutekstiile, sisustusesemeid, ja väiksemat kodutehnikat. Uuele ringile saab anda ka hooajaväliseid asju, näiteks sügisel suviseid rõivaid ja hobitarbeid või suvel kelke. Turvalisuse kaalutlusel ei võta Uuskasutuskeskus vastu turvatoole ja -hälle, gaasipliite ja kineskooptelereid, lisaks katkiseid ja määrdunud esemeid. Kogumisringi ajal palub Uuskasutuskeskus mitte tuua ka mööblit, et autosse kõik kenasti ära mahuks.

Uuskasutuskeskus sorteerib kõik asjad ning suunab seejärel heas korras esemed uuesti ringlusse. Osa asju läheb abivajajatele, suurem osa aga müüki. Asjade müüki panekuga katab Uuskasutuskeskus isemajandava organisatsioonina kaupluste ülalpidamiskulud ja laienemise üle Eesti. Alates 2004. aastast tegutseval Uuskasutuskeskusel on tänaseks 16 poodi, lisaks e-pood aadressil pood.uuskasutus.ee.

Uuskasutuskeskus toetab oma koostööpartnerite kaudu suurperesid, naiste kriisikodusid, koduta jäänud inimesi ja loomade varjupaiku ja teisi abivajajaid. Veel teeb Uuskasutuskeskus tihedat koostööd teatri-, muusika- ja filmitegijatega, õpilasfirmade, kunstitudengite ja käsitöölistega, kes saavad materjalide ning laenutuste soovidega otse Uuskasutuskeskuse poole pöörduda.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare