4.4 C
Rapla
Neljapäev, 25 apr. 2024
TarbijaKartulipannkoogid

Kartulipannkoogid

Isegi söögitegemises tasub vahel kuulata sisetunnet. Tihti otsin siinse rubriigi jaoks sobivat retsepti päris pikka aega ja seegi kord lappasin erinevaid toidulehekülgi, kuid miski ei kõnetanud. Mõtlesin, et tahaks teha midagi lihtsat ja neist asjadest, mis kodus juba olemas. Nii kargas pähe sõna “kartulipannkoogid”. Nende tegemiseks on erinevaid versioone ja enda jaoks sobivaima leidsin Nami-Nami toidublogist. Seal on koostisosade seas ka küüslauku, mis on hea võimalus seda lastele märkamatult sisse sööta.

Need pannkoogid sobivad näiteks hommikusöögiks ja jahtununa suupistelauale. Lastele need üldjuhul maitsevad ja paljudele meenutavad kartulipannkoogid vanaemasid, kes neid vanasti tihti tegid. Üks Nami-Nami toidublogi kasutaja kommenteeris, et tema vanaema sibulat ja küüslauku ei lisanud, kuid pani juurde sortsu piima või koort. Ka niimoodi tasub neid pannkooke proovida teha. Ise tegin viimase pannitäie pannkooke nii, et segasin taignasse väikese tera riivjuustu ja pannkoogid said veel paremad kui algupärased.

Vaja läheb: 6 suurt toorest kartulit, 1 väike sibul, 2 muna, 1 tl soola või ürdisoola, 1 küüslauguküüs, 1-2 sl nisujahu, praadimiseks õli

Tee nii: Koori kartulid ja riivi need peeneks. Haki sibul ja küüslauguküüs. Lisa need riivitud kartulitele, samuti munad, sool ja nisujahu ning sega ühtlaseks taignaks. Prae mõõdukal tulel pannil õlis väikesed lusikapannkoogid. Serveeri näiteks hapukoore või pohlamoosiga.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare