8.3 C
Rapla
Teisipäev, 16 apr. 2024
UudisedKris Oliver Maiberg: Spordiakadeemia ei peaks seonduma ainult tippspordiga

Kris Oliver Maiberg: Spordiakadeemia ei peaks seonduma ainult tippspordiga

Bret-Gregor Maidre

Spordiakadeemia on uus mõiste ka teadlikumale spordiinimesele. Raplamaa noortespordi arendamiseks kutsuti ellu akadeemia, mis peaks lihtsustama gümnaasiumiastme õpilastel õppetöö ning treenimise sobitamist. Sarnane praktika peale riiklike spordikoolide Eestis peaaegu puudub ning spordiakadeemia puhul on tegemist ettevõtmisega, mille sarnast pole varem maakonnakeskustes rakendatud.
Sellega seoses on tekkinud küsimused, mis eesmärkidel spordiakadeemia rajati ning millist reaalset lisandväärtust organisatsioon spordiga tegelevatele õpilastele annab.
Selle aasta augustis asus spordiakadeemiat juhtima Kris Oliver Maiberg, kellega rääkisime akadeemia funktsioonist ning selle eesmärkidest üldisemalt.

Te asusite augustis spordiakadeemia juhi kohale. Mis ootused teil olid enne ametisse asumist ja milline oli teie ettekujutus spordiakadeemiast?
Suures pildis on see suhteliselt lai lugu. Ütleme, esialgu oligi see, et lahti mõtestada, mismoodi ja mis kujul spordiakadeemia saaks siin Raplamaal üldse töötada, et see vastaks võimalustele ja inimeste ootustele. Praegune põhitöö ongi olnud selle osa väljaselgitamine, mis kujul seda üldse teha. Minu enda ootus on ikkagi see, et ta annaks mingisuguse kandepinna või looks aluse sellele, et tekiks uusi noori spordimehi ja spordiinimesi üldisemalt. Kuna sellele on peen nimi akadeemia pandud, võiks ta pakkuda mingit lisandväärtust ka lisaks sporditegemisele.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare