-1.2 C
Rapla
Laupäev, 27 nov. 2021

Kohvik Hollivuud sai Terviseametilt reeglite rikkumise eest ettekirjutuse

Terviseamet tegi Rapla kohvikule Hollivuud ettekirjutuse koroonanõuete eiramise eest.

Eile koostas Terviseamet Rapla kultuurikeskuses tegutsevale kohvikule Hollivuud ettekirjutuse, kuna toitlustuskohas ei kontrollitud ja ei kavatseta kontrollida klientide tervisetõendit või negatiivse testi ehtsust ja kehtivust. Kohviku pidaja on OÜ FP Arendus.
Menetlus algas juba suve lõpus, kui Terviseametile edastati kohviku sotsiaalmeedia postitus, milles antakse teada, et koroonatõendit kontrollima ei plaanita asuda. „Postituses selgitatakse, et tõendi kontrollimisel ja viiruse nakatumisel puudub seos, kuna asümptomaatilised vaktsineeritud isikud võivad samuti viirust edasi kanda. Postituses lisatakse, et teadusuuringud kui ka arstid on kinnitanud asjaolu, et vaktsineeritud ja vaktsineerimata inimesed võivad haigust levitada ja haigestuda,” kirjeldatakse ettekirjutuses.
Septembri alguses külastasid Hollivuudi Terviseameti ja Politsei- ja Piirivalveameti esindajad. Veenduti, et tõendeid ega negatiivset testitulemust ei kontrollitud. Kuigi külastuse käigus andis kohviku esindaja lubaduse järgnevast nädalast tõendit kontrollima hakata, siis nädal hiljem tehtud vaatluse käigus ei olnud midagi muutunud.
Terviseamet alustas septembris riiklikku järelevalvemenetlust. OÜ FP Arendus ei esitanud omapoolseid arvamusi või vastuväiteid. Eile koostatud ettekirjutusega pani Terviseamet Hollivuudile kohustuse viivitamatult külastajate tervisetõendeid või negatiivseid testitulemusi kontrollima hakata.
Ettekirjutuse täitmata jätmise korral hoiatas Terviseamet Hollivuudi 2000 euro suuruse sunnirahaga. Kui ka see ei anna tulemust, siis „kasutab amet vahetu sunni kohaldamise võimalust”.

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
5,680JälgijatLike
1,159JälgijatFollow

Viimased uudised