15.5 C
Rapla
Kolmapäev, 6 juuli 2022
spot_imgspot_img

Raplas alustas SPIN-programm, mis seob spordi sotsiaalsete oskustega

Raplas startis spordipõhine arenguprogramm SPIN. Tegemist on Eestis ainulaadse mudeliga, mis seob sportliku tegevuse mitteformaalse haridusega. Raplas pakutakse 10-13-aastastele poistele kolm korda nädalas tasuta jalgpallitrenne, mille käigus õpetatakse neile ka erinevaid eluks vajalikke oskuseid.
„Jalgpall on programmis vahend, mille abil õpetatakse erinevaid sotsiaalseid ja enesejuhtimise oskusi. Eriti suurt rõhku pannakse SPINis näiteks võistkonnatöö, enesekontrolli, suhtlemise, üksteisega arvestamise, emotsioonide juhtimise, konfliktide lahendamise ja eesmärkide seadmise õpetamisele. Kõike seda õpitakse igal nädalal spetsiaalsetes töötubades läbi mänguliste olukordade, kinnistatakse aga läbi praktiliste olukordade jalgpallimurul. Neid oskusi saavad noored rakendada elus kõikjal, mistõttu on programmi laiem eesmärk noorte individuaalse arengu kõrval kogukondade turvalisuse suurendamine ning haridussüsteemi toetamine,” selgitatakse Rapla valla kodulehel.
Rapla grupi SPIN-programmi treenerid on Raimond Ojassalu ja Kaie Kensap. Programmis osalejate seas on nähtud suuremat koolikohustuse täitmist ja õpiedukuse paranemist.

spot_img
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
5,680JälgijatLike
1,179JälgijatFollow

Viimased uudised