8.3 C
Rapla
Teisipäev, 17 mai 2022
spot_img

Retsept: Šokolaadi-kõrvitsaruudud

Sügis on minu jaoks just see aastaaeg, mil tahaks tavapärasest rohkem kooke ja saiakesi küpsetada. Ilmselt on asi selles, et küpsetamine tekitab mõnusa tunde, hubasuse ja kodutunde. Soovitatakse ju ka kinnisvara müües enne potentsiaalsete uute koduomanike saabumist kaneelisaiakesi küpsetada, et kodu mõnusalt lõhnaks. Küpsetamisega saavutatavat hubasust on ajal, kui ilmad on tatised, tuul akna taga ulub ning pimedus võtab võimust (ja jõulutulede jaoks on veel liiga vara), kuidagi eriti vaja.
Muidugi tahaks praeguseid hindasid vaadates paljud elektritarbijad leida sööke, mille tegemine ei tarbi elektrit üldse või siis vähesel määral, aga kaua sa neid salateid ja külmi suppe ikka sööd.
Jäingi mõtlema, et vahel võib mõni asi või tegevus olla küll kasulikum rahaliselt, kuid kõike rahas mõõta ei saa ja tuleks mõelda ka enda vaimsele heaolule. Ja üks mõnus šokolaadine kõrvitsakook kasvatab kindlasti rahulolu ja õnnetunnet. Kõrvitsarohkel ajal aitab see ka neist köögiviljadest eriti maitsval viisil vabaneda.
Retsept on pärit Nami-Nami toiduportaalist. Sealt leiab ka õpetuse, kuidas teha kõrvitsapüreed.

Vaja läheb: 300 g nisujahu või speltapüüli, 2 tl jahvatatud kaneeli, 1 sl vanillsuhkrut, 1 tl söögisoodat, 0,5 tl peenikest soola, 200 g toasooja võid, 200 g suhkrut, 1 suur muna, 250 g kõrvitsapüreed, 200 g tumeda šokolaadi nööpe või hakitud mõru šokolaadi.
Tee nii: Kuumuta ahi 175 kraadini. Vooderda 25×35 cm ahjupann küpsetuspaberiga. Hõõru pehme või suhkruga heledaks ja kreemjaks (võid kasutada elektrimikserit), siis klopi juurde muna. Sega vähehaaval hulka kõrvitsapüree.
Sega jahu, vürtsid, vanillsuhkur, sooda ja sool omavahel ning lisa või-suhkru-kõrvitsasegule. Sega läbi, lisa šokolaad. Kalla tainas ettevalmistatud vormi, silu pealt ühtlaseks. Küpseta 175-kraadises ahjus umbes 35 minutit, kuni kook vormi servadest lahti lööb ning koogi keskele torgatud puutikk puhtaks jääb. Lase koogil vormis täielikult jahtuda, siis tõsta küpsetuspaberi abil vormist välja ja lõika sobiva suurusega tükkideks.

spot_img
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
5,680JälgijatLike
1,179JälgijatFollow

Viimased uudised