11.1 C
Rapla
Laupäev, 25 juuni 2022
spot_img

Saksa delegatsioon külastas Rapla gümnaasiumi

Grete Elbrecht, Rapla gümnaasiumi saksa keele õpetaja

Kolmapäeval, 20. oktoobril külastas Rapla gümnaasiumi Saksamaa Saksi-Anhalti liidumaa parlamendi Kristlik-Demokraatliku Liidu (CDU) fraktsiooni kaheksaliikmeline hariduse töögrupp. Delegatsiooni juhi Carsten Borcherti sõnul oli nende Eestisse sõidu eesmärk koguda teavet hariduse ja digitaliseerimise teemadel. Reisi programmis olid nii haridusministeeriumi, e-Estonia Esitluskeskuse kui ka koolide külastused.
Raplamaal külastasid parlamendiliikmed Rapla gümnaasiumi, et tutvuda lähemalt kooliga, kus on muutunud õpikäsitlus, paindlik õppekorraldus, laialdaselt valikaineid ja tänapäevased õppevahendid.
Rapla gümnaasiumis kohtusid külalised kooli direktori, juhtkonna, õpilaste ja õpetajatega. Ühises vestlusringis arutleti kahe riigi koolisüsteemide erinevuste ja sarnasuste üle, jagades vastastikku väärtuslikke kogemusi ja mõtteid. Võrdlusmomente aitasid mõlema riigi kohta välja tuua ka Rapla gümnaasiumi kümnenda klassi neli vahetusõpilast Saksamaalt.
Kohtumisel jõuti mitme koostööteemani ka kogukondade tasandil. Üks ühine teema oli näiteks korvpall, sest delegatsiooni liikmete hulgas oli ka Kesk-Saksamaa korvpalliliidu juht, kes tõdes kohtumise järel, et nad pakuvad omalt poolt meeleldi Saksi-Anhalti liidumaal edasiõppimise võimalusi ka tublidele Rapla noorsportlastele.

spot_img
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
5,680JälgijatLike
1,179JälgijatFollow

Viimased uudised