-0.1 C
Rapla
Laupäev, 20 apr. 2024
UudisedAespa lasteaed sai nurgakivi

Aespa lasteaed sai nurgakivi

Eilne päev, 27. oktoober oli Kohila valla Aespa aleviku jaoks märgilise tähtsusega, kuna Aespa lasteaia ehitus jõudis esimese verstaposti, nurgakivi paigaldamiseni.

Lasteaeda on sinna soovitud juba päris pikka aega. Kogukonna esindaja Aarne Suviste meenutaski, et juba 2007. aastal, kui tema sinna kolis, oli sellest soovist juttu. Püsielanike jaoks, keda on alates 2000ndate aastate algusest aina enam, asuvad praegused Kohila lasteaiad tööle sõites aga vales suunas. Seepärast on paljud Aespa elanikud enda sissekirjutuse teinud hoopis Tallinnasse või Saku valda ning lapsi mujale sõidutanud. Lasteaiakohtade põud aga on siiski pidevalt kasvava elanikearvuga Kohila vallas suureks murekohaks olnud. Suviste tegigi väikse ülevaate, et millised etapid ja kuna on nad läbi teinud selleks, et jõuda uue lasteaia ehituseni ja nurgakivi paigaldamise päeva.

Lisaks lasteaiale saab Aespa samadesse ruumidesse ka kogukonnaruumid, mida seniajani neil olnud pole. Kui kunagi oli Aespa suvilate piirkond, siis nüüd on sellest saanud aedlinnak, mille kasvule annab lasteaed, kogukonnaruumid ja valmiv Aespa-Vilivere ÜVK ainult hoogu juurde.

Nurgakivi kapslisse paigaldati praegu käibel olevad euromündid, 27.10.2021 kuupäevaga Kohila valla leht, sündmuse pressiteade, projekti üldplaan, Sutlema lasteaialapse (kes elab Aaespas) joonistus ning lehed allkirjadega, mida lasteaia ehituse toetuseks koguti.

1 kommentaar

Subscribe
Notify of
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
Viiu
28. okt. 2021 14:21

Kahju, et vallavanem tõrjus lapse koos kelluga kohe kaugemale, seljataha. Just kui ta oleks sinu ametiposti praegune konkurent .