3.8 C
Rapla
Neljapäev, 25 apr. 2024
UudisedKoolivaheajal lendas Rapla Vesiroosi koolis rakett

Koolivaheajal lendas Rapla Vesiroosi koolis rakett

Ly Torn, Rapla Vesiroosi kooli õpetaja ja haridustehnoloog, Rakett69 õpihuvilaagri juhendaja

Koolivaheajal toimusid Eesti eri piirkondades Rakett69 õpihuvilaagrid ning üks rakett startis ja maandus 25.-27. oktoobril ka Rapla Vesiroosi koolis. 25. oktoobri hommikul kogunesid Rakett69 pardale 16 õpihimulist 3.-6. klassi õpilast, kes olid valmis saama uusi teadmisi teaduse imedest ning kes soovisid oma teadmisi selles valdkonnas proovile panna. Kõik lapsed said laagrisse tulles vahvad Rakett69 kirjadega T-särgid ja veepudelid ning seiklus võiski alata.

Esimene päev oli seotud geomeetriaga, teine päev oli pühendatud loodusnähtustele ja kolmandal päeval said õpilased ennast proovile panna inseneeriaga seotud tegevustes. Iga päev said õpilased lahendada kaks ülesannet, millest võtsid osa kõik kolm rühma ja toimus duell kahe madalama punktide arvu saanud võistkondade vahel. Kõik ülesanded oli sellised, kus õpilased said proovile panna oma teadmised ja oskused ning ka loovuse ja inspiratsiooni. Õpilased ehitasid imemasinaid ja nii hea oli minul kui juhendajal vaadata pealt, kui hästi lapsed omavahel koostööd tegid.

Laager oli laste jaoks väga huvitav ja põnev ning õpilased olid vaimustuses sellest, kui lõbus võib üks laager olla. Ainuke halb asi olevat selle laagri puhul see, et kestis laste arvates liiga lühikest aega. Nende arvates oleks võinud laager kesta vähemalt ühe nädala. Lisaks positiivsetele emotsioonidele said lapsed laagri lõpus diplomi koos maiustusega ning nii see vahva laager meil läbi saigi.

Laagri korraldasid AHHAA Teaduskeskus ja Rakett69 Teadusstuudio. Vajalikud vahendid ja juhendid olid suurepärased ning laagri läbiviimine oli seetõttu väga edukas.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare