6.1 C
Rapla
Reede, 29 märts 2024
TarbijaVormiroog kana ja riisiga

Vormiroog kana ja riisiga

Seekord sai sobiva retsepti leidmiseks kasutatud Rimi loodud tööriista „Tühjenda oma külmik“. Põhimõte on lihtne, vali toorained, mis külmikus olemas ja millest tahaks lahti saada, ning süsteem leiab sobivad retseptid.

‘On küll mingeid väikseid nüansse, mis võiks selle tööriista kasutamisel paremad olla, kuid mulle väga meeldib see, et iga tooraine juures annab süsteem variante, millega see asendada. Näiteks alljärgnevas retseptis asendasin tilli küüslauguga ja purustatud tomatid tomatipastaga. Mulle genereeritud retseptis näitas, et roa valmimiseks läheb 35 minutit, kuid reaalselt läks vähemalt poolteist tundi aega.

Kogused on antud ühe inimese kohta, nii et kui tõesti ei olegi ainult ühte sööjat ja üliväikest ahjuvormi, siis tasuks koguseid suurendada. Ma panin enam-vähem kõike topeltkoguse. Tagantjärele mõeldes oleks võinud veel lisada mõningaid maitseaineid ja poole küpsetamise pealt oleks sobinud riivjuustu peale panna. Natuke sarnaneb see roog kokkupressitud pilafiga, millele on lisatud kartulit. Laps aga leidis, et see sarnaneb mingi koolitoiduga.

Vaja läheb: 2 porgandit, 95 g kartulit, 75 g valget riisi, 95 g kanafileed, 1 küüslauguküüs, ¼ sibulat, 30 ml köögiviljapuljongit, 2 spl tomatikastet, ¾ spl oliiviõli.
Tee nii: Eelkuumuta ahi 175 kraadini. Keeda valge riis vastavalt pakendil olevale juhisele. Koori ja viiluta sibul. Koori ja lõika porgandid ja kartulid. Lõika kanafilee väikesteks tükkideks. Haki küüslauk. Kuumuta pannil oliiviõli ning paari minuti jooksul prae küüslauk ja sibul. Lisa porgand, kartul ja kanafilee ning prae 15 minutit. Alanda kuumust, lisa pannile köögiviljapuljong ja tomatikaste ning sega. Lisa keedetud valge riis pannile ning sega ühtlaselt. Maitseta soola ja pipraga. Laota koostisosad ühtlaselt ahjuvormi. Kata vormiroog fooliumiga ning küpseta 30 minutit. Eemalda kate ning küpseta veel umbes 10 minutit.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare