spot_img
-2.3 C
Rapla
Esmaspäev, 6 veebr. 2023
spot_imgspot_img
spot_img
UudisedAlates esmaspäevast saab Raplas testida uues asukohas

Alates esmaspäevast saab Raplas testida uues asukohas

Alates esmaspäevast, 8. novembrist, saavad inimesed anda koroonaviiruse proovi Raplas uues asukohas – turu ees asuvas parklas, sissepääsuga Taara tänavalt, teatas Rapla vallavalitsus.

Testida saab sõidukist väljumata. Lisaks on võimalus jalakäijate testimiseks.

Uues punktis koordineerib avaliku testimise partner Qvalitas Arstikeskus ning abistab ka kohalik meditsiinipersonal.

„Rapla haigla juures lõpeb proovivõtt laupäeval, pühapäeval on üleminek ning täiskoormusega alustakse proovide võtmist uues asukohas esmaspäeval,” täpsustas avaliku testimise organisatsiooni eestvedaja, Medicumi juht Tõnis Allik.

Proovidele tuleb ikka järgi SYNLABi logistika ja need analüüsitakse Tallinnas. Tulemused saabuvad endiselt digilugu.ee keskkonda, selgitab Allik.

Uues testimistelgis on võimalik anda proovi nii autoga kui jala saabudes, viimastel palume ilmale vastavalt riietuda, et vältida külmetamist.

Kui perearst või perearstinõuandeliin 1220 on väljastanud saatekirja saavad kõik inimesed endale sõnumiga juhised testile pääsemiseks, kus on ka link https://koroonatestimine.ee/patsiendile. Kes seda ei kasuta, sellega võtab Medicumi ja SYNLABi ühine testimise kõnekeskus ühendust ja pakub aja, sh Raplasse uude kohta esmaspäevast. Kui 48 h jooksul ei ole ühendust võetud, võib olla saatekirjal vale telefoninumber ning on soovituslik helistada testimise kõnekeskusesse 646 4848 (E-R 8-19, L-P 10-18).

Raplas saavad anda kõik proovi ninaneelust (mis on WHO esmane soovitus) või kurguloputusvedelikust. Viimasel juhul peab olema 1h eelnevalt söömata, joomata, suitsetamata ja nätsu närimata. Lastega on soovituslik on enne kodus proovida kurgu loputust 10 sekundit.

Proovivõtmine Qvalitase meedikute pool on planeeritud nii hommikusse kui õhtusse kuni kella 18.30-ni.

Allik kiitis seni Raplas käinud inimesi, sest neil on kenasti kaasas isikut tõendavad dokumendid, ollakse distantsi hoidvad ja sõbralikud nii järjekorras olijate kui meedikute vastu. Ühtlasi tänab Allik Raplamaa Haigla personali, kes seni tublilt koroonaproove võttis ning nüüd tänu Qvalitase meedikute Raplas käimisele saab keskenduda ravile ja vaktsineerimisele.

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
Sõnumid
Kõik uudised
Kuulutused