-3.4 C
Rapla
Laupäev, 20 apr. 2024
UudisedKohila koalitsioonileping sai allkirjastatud

Kohila koalitsioonileping sai allkirjastatud

Täna, 5. novembril allkirjastasid Kohila Raamatukogus Isamaa erakond ja Eesti Konservatiivne Rahvaerakond (EKRE) koalitsioonilepingu. See on esimene koalitsioonileping, mis Raplamaal kohalike omavalitsuste valimiste järgselt allkirjastatud sai.

Isamaa erakonna nimel allkirjastas lepingu Heiki Hepner ja EKRE nimekirja nimel Lii Peetsalu. Hepner sõnas peale allkirjastamist, et ta usub, et mõlema erakonna jaoks on ülioluline, et Kohila valla areng jätkuks ja inimeste heaolu kasvaks. „Sellega on ikka nii, et selle saavutamiseks tuleb pidevalt pingutada, iseenesest see ei tule. Ma arvan, et meil on päris hea koalitsioonikokkulepe, kus mõlema osapoole huvid on kajastatud ja selline hea koostöövalmidus loodud. Soovin meie partneritele seda koostöövaimu püsimist järgmiseks neljaks aastaks, et me saaksime ära teha maksimaalselt selle, mis siin lepingus kirjas. On arusaadav, et täna on väga keeruline aeg, kus me päris täpselt ei tea, mis homme saama hakkab. Teame seda, et majanduses inflatsioon on päris kõrge. Päris selge on aga ka see, et hea tahe on ülioluline. Kui seda ei ole, siis keskkond võib olla nagu prillikivi aga tulemust ikka ei tule,” sõnas Hepner. Peetsalu lisas, et nende soov on ka panustada valla arengusse, et liikuda paremuse poole. Neil on küll väiksem osakaal volikogus, kuid ta usub, et koalitsioonis saavad nad head koostööd teha.

Kohe tuleb Hepneri sõnul hakata tegelema järgmise aasta eelarvega. Isamaa jaoks on valla arengus alati hästi olulised olnud kaks nurgakivi- haridusvaldkond ja teed/kommunikatsioon, mis mitme punktina ka koalitsioonilepingust välja tulevad. EKRE jaoks on oluliseks teemaks sellistele lastele toetuse meetme väljatöötamine, kellele vald ei suuda pakkuda lastehoiu- või lasteaiakohta. Samuti seisavad nad selle eest, et alustatud saaks Kohila kultuurikeskuse ehitamise projekteerimine ja jätkatakse ka Keila jõe korrastamisega koostöös Keskkonnaametiga.

Koalitsioonilepingu allkirjastamisel olid veel kohal Lea Kõiv, Andrus Saare, Henry Tombak, Kaupo Männiste ja Priidu Rõõmus.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare