-0.1 C
Rapla
Laupäev, 20 apr. 2024
UudisedKass tekitas eramus põlengu

Kass tekitas eramus põlengu

Raplamaal ja Harjumaal reageerisid patrullekipaažid tulehäiretele, mille käigus päästeti kokku viie kassi elu. Mõlemad sündmused said alguse pliidile jäetud esemetest.

Raplamaa eramus registreeriti Nublu anduri tulehäire. Juhtimiskeskus teavitas korduvatest tulehäiretest kontaktisikut ja klient soovis häirele reageerimist.

Kohale sõitnud ekipaaž teatas, et eramus on põleng, mis sai kliendi esindaja kaasabil kustutatud. Inimesed vahejuhtumis viga ei saanud.

Põlengu põhjustaja oli kass, kes oli induktsioonpliidil kõndimisega aktiveerinud pliidi ja seal asetsenud võileivagrill läks põlema. Kahju piirdus rikutud grilliga.

„Samal päeval reageerisime tulehäirele ka Harjumaal, kus kohale sõitnud ekipaaž tuvastas, et ühe eramu omaniku vend oli unustanud elektripliidi sisse ja elektripliidil oleva panni õli läks tossama. Kahju piirdus küll vaid kärsanud panniga, kuid kohapeal viibisid samal ajal ka 4 kassi, kelle jaoks oleks see võinud lõppeda märksa kurvemalt. Seega palume inimestel olla ettevaatlik ja enne kodust lahkumist kontrollida, et pliidid oleks välja lülitatud ja ahjudes ei hõõguks tuli,” võttis õnneliku õnnetuse kokku G4S-i teenindus- ja juhtimiskeskuse direktor Reiko Tääker.

Et kassid üksi kodus olles pliiti sisse lülitades tulekahju ei tekitaks, tasub sööginõud pärast toidu valmistamist pliidilt eemaldada või lülitada sisse lapselukk, kui pliidil on selline funktsioon.

Allikas: G4S

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare