-3.4 C
Rapla
Laupäev, 20 apr. 2024
UudisedKohila valis nii aasta isa kui ka vanaisa

Kohila valis nii aasta isa kui ka vanaisa

Kohila vallas valitakse nii aasta isa kui ka vanaisa. Tänavu sai tiitli Kohila valla aasta isa Vello Uueni. Aasta vanaisa on Agu Kaljuste.

Vellol on kolm poega, kes kõik on Kohila gümnaasiumi vilistlased ja oma töövaldkonna hinnatud spetsialistid. Lisaks tublidele poegadele on Vellol kokku ka 7 lapselast, kellest kõige vanem on juba täiskasvanud tubli noor neiu ning kõige noorem lapselaps alustas sel sügisel kooliteed Kohila gümnaasiumis.

Vello on töötanud Hageri surnuaiavahina, aga hetkel on ta tööl Kohila gümnaasiumis remondi- ja töömehena. Vello on väga abivalmis, hea huumorisoonega, rõõmus ja seltsiv isa ja vanaisa, kes on oma laste ja lastelaste jaoks alati olemas ning aitab igal pool, kus vähegi vaja õlg alla panna või teadmistega abiks olla.

Aasta vanaisa tiitli pälvinud Agu Kaljuste ei ole suurepärane vanaisa mitte ainult oma 14 lapselapsele, vaid teda jagub ka paljudele, paljudele teistele.

Aasta vanaisa Agu Kaljuste. Foto: Kohila vallavalitsuse Facebook

Kasvades külakogukonnas, metsaserval, on talle alati olnud väga lähedane mets ja puutöö. Tema käe all on valminud lugematul hulgal mööblit, aknaid, uksi, mänguasju ja mida kõike veel. Vanaisa tehtud beebivoodis, mis valmis oma esimesele lapsele aastal 1976, on maganud kõik tema lapsed ning peaaegu kõik 14 lapselast. Voodi on kasutusel tänini.

Tähelepanemine ja abivalmidus on ühed olulisimad märksõnad lastelaste puhul. Agu teab täpselt, kes mis pilli parasjagu õpib, kes millises trennis käib, kellele meeldib üks komm, kellele teine ning vanaisa ei jäta mitte kunagi põlvele võtmata või pai tegemata! Väikesed lapsed lausa kleebivad end tema külge – toimib täpselt nagu magnet. Olenemata sellest, kas vanaisal on põlv haige või sõrmed taas kuhugi sae vahele jäänud, lastega mängida ja joosta jõuab ta ikka! Ta lihtsalt ei raatsi kaduma lasta ühtki hetke lastega.

Agu koos abikaasaga on kasvatanud üles viis last, lisaks on mitmed vanemateta jäänud või teatud raskustes olnud lapsed leidnud koha nende peres ja südames ning tänaseks naudivad vanaisaga koosolemist ka kõik 14 lapselast – rääkimata lugematul hulgal sugulastest ja sõpradest, kelle jaoks vanaisa Agu on suur lemmik.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare