2.2 C
Rapla
Teisipäev, 16 apr. 2024
UudisedMartin Herem pälvis Auleegioni komandöri klassi ordeni

Martin Herem pälvis Auleegioni komandöri klassi ordeni

Töövisiidil Prantsusmaale omistati Eesti kaitseväe juhatajale kindralleitnant Martin Heremile Auleegioni komandöri klassi orden.

Kindralleitnant Herem pälvis ordeni Prantsusmaa kaitseväe juhatajalt kindral Thierry Burkhardilt suurepärase koostöö eest, Eesti kaitseväe panuse eest Euroopa ja rahvusvahelise julgeoleku tagamisel ning Saheli piirkonna mässutõrjeoperatsioonil.

Kahepäevase töövisiidi käigus kohtus kindralleitnant Herem oma Prantsuse kolleegiga, külastas Prantsusmaa küberväejuhatust ning arutas kujunenud julgeolekuolukorda Euroopas ja Aafrikas.

1. augustil 2014. aastal alanud Prantsusmaa juhitud operatsiooni Barkhane eesmärk on toetada viie Saheli regiooni riigi (Mauritaania, Mali, Burkina Faso, Niger, Tšaad) võitlust relvastatud terroristlike rühmituste vastu. Operatsioonil osalev Eesti üksus paikneb Prantsusmaa baasis Nigeri jõe kaldal Gao linnas, kus teenib üle 1500 sõjaväelase erinevatest riikidest. Eesti üksuse peamised ülesanded patrullimine, baasikaitse ja kiirreageerimine.

Operatsioon Barkhane eesmärk on toetada võitlust islamiäärmuslastega, piirkonnas stabiilsuse loomine ning Euroopat puudutavate probleemide, näiteks terrorismi ja ebaseadusliku immigratsiooni, ohjamine. Operatsioonil osalemisega kinnitab Eesti, et on valmis panustama julgeoleku tagamisse just seal, kus asuvad suured julgeolekuohud Euroopa jaoks.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare