8.3 C
Rapla
Teisipäev, 16 apr. 2024
PersoonPerearst Artur Anson jagab end Kohila ja Risti vahel

Perearst Artur Anson jagab end Kohila ja Risti vahel

Oleme vist kõik harjunud vaatepildiga, kuidas Raplamaalt hommikul pikk rivi autosid pealinna poole sõidab, et õigel ajal tööle jõuda. Neid, kes hommikuse tipptunni ajal vastuvoolu ujuvad, on vähe. Üks nendest on aga Kohila perearst Artur Anson. Igal tööpäeval sõidab ta pealinna kärast vaiksemasse maapiirkonda, et sealsetele inimestele arstiabi pakkuda.

Kohila tervisekeskuses võtab ta kohalikke inimesi vastu kaks korda nädalas. Sellel ametipostil on ta olnud möödunud aasta kevadest saadik. Enne tööleasumist ei olnud Anson Raplamaaga kuidagi seotud. Ta on suurema osa oma elust Pärnus elanud. Seejärel omandas ta hariduse Tartu Ülikoolis, kus ta 2017. aastal arstiteaduskonna lõpetas. Tänaseks on ta end ja oma pere sisse seadnud pealinnas ja kulutab iga päev omajagu aega, et tööpostile sõita.

Arst kahes kohas korraga
Otsuse arstiteaduskonda astuda tegi ta lähtuvalt oma huvidest ja perekondlikust eeskujust. „Mu ema on arst. Ma arvan, et see võib-olla mõjutas,” ütles ta. Samas tõdes ta, et talle pakkusid alati loodusteadused veidi rohkem huvi.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare