4.4 C
Rapla
Neljapäev, 25 apr. 2024
ArtikkelKadripäeva maskimeisterdus Eidaperes

Kadripäeva maskimeisterdus Eidaperes

25. november on kadripäev ja kuigi sel aastal seavad koroonalevikut takistavad piirangud ka mardi- ja kadrisantidele piirid ette, ei tähenda see, et tavad ja kombed täitsa ära kaoks.
Eidapere kultuurikeskuse kunstide toas on tavaks saanud mardi- ja kadripäeva puhul oma loovust näidata ja nii kutsus Anne Helme taas kõiki huvilisi üles kadripäevaks omale üht vahvat maski meisterdama, millega minna katri jooksma.
Selleks ajaks, kui me fotograafiga kohale jõudsime, olid kahel kohal olnud poisil, Kauril ja Egonil juba oma maskid sisuliselt valmis ja käis veel väike tuunimine. Korraks näitas Anne ka, kuidas nad olid üritanud ühest praegusel ajal iga päev kantavast sinisest maskist kadripäeva maski teha, kuid see ei tulnud ikka kuidagi välja.
Selliseid meisterdamise töötubasid on Anne teinud kaua, kaks last on nende kõrval täisealiseks saanud ja kolmanda, veel alaealise lapse puhul läks nii, et ta oli ainult natuke üle kahe nädala vana, kui juba hakkas emaga ringides kaasas käima. On teatud meisterdamise töötoad, mida kultuurikeskuse kunstide toas on iga aasta korraldatud: sõbrapäev, vabariigi aastapäev, emadepäev, mardipäev, isadepäev, kadripäev ja jõulud. Muidugi meisterdatakse ka muul ajal.

Foto: Siim Solman.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare