-5.7 C
Rapla
Laupäev, 4 dets. 2021

Nutisõltuvuse eri lapsevanematele: Appi tuleb kogemusnõustaja

Urme Puntso,
Kogemuskoja juhatuse liige / koolitusfirma Loov Ruum OÜ kaaskoolitaja

Mis on kogemusnõustamine?
Kogemusnõustamine on sarnase kogemusega inimeste vahel toimuv teadmiste ja kogemuste vahetus ja/või nõustamine, mille käigus pakutakse kogemuslikku, emotsionaalset, sotsiaalset ja/või praktilist tuge.

Kes on kogemusnõustaja ja kuidas ta aidata saab?
Kogemusnõustaja on inimene, kes on mõnda eluraskust, probleemi või kriisi kogenud ja sellest edukalt välja tulnud ning soovib nüüd oma teadmiste ja oskustega toetada teisi sama hädaga kimpus olevaid inimesi.
Kogemusnõustajaid leiab erinevatest valdkondadest. Nutisõltuvuse küüsi sattunud noorte vanematele tuleb appi mängusõltuvuse kogemusnõustaja: inimene, kes on oma nahal seda keerulist olukorda kogenud ja selle sõltuvuse ületanud ning oskab nüüd enda kogemuse põhjal ka teistele soovitada, kuidas mängusõltuvusest vabaneda.
Kui kodus on noor, kelle nutikäitumine teeb muret, võid abi saada mängusõltuvuse seljatanud kogemusnõustajalt. Põhjaliku koolituse läbinud heade nõustamisoskustega kogemusnõustaja leiab aadressilt www.kogemuskoda.ee/register
Kogemusnõustajaga rääkimist ei pea pelgama, sest tema on üks meie seast ja saab oma toetusega aidata probleemile häid lahendusi leida. NB! Kogemusnõustaja juhendab ka vanemaid selles, kuidas last suunata mängusõltuvusest jagu saama.
Rapla maakonna nutisõltuvuse ennetamise nädala puhul on võimalik kohtuda mängusõltuvuse kogemusnõustajaga. Silmast silma kohtumine oli küll juba 23. novembril, kuid kohtumist saab järele vaadata Facebooki lehelt Raplamaa tervisedendus. Samuti esineb kogemusnõustaja 25. novembril saates “Tervist!” (https://rapla.treraadio.ee/).
Jagatud mure on pool muret, võta julgelt ühendust, proovime koos lahendusi leida!

[email protected]
Rohkem infot kogemusnõustamise kohta www.kogemuskoda.ee lehelt.

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
5,680JälgijatLike
1,159JälgijatFollow

Viimased uudised