0.5 C
Rapla
Teisipäev, 23 apr. 2024
TarbijaRetsept: Pelmeenivorm

Retsept: Pelmeenivorm

Kui mitte midagi süüa teha ei oska või väga pliidi ees vaeva näha ei taha, on pelmeenid kiire lahendus näljasele kõhule. Kuid kaua sa ikka ainult pelmeene sööd, tahaks midagi natuke teistsugust saada.
Pikalt olen mõelnud, et peaks pelmeenivormi proovima. Ühe lihtsa versiooni leidsin Ragne Värgi blogist kokkama.ee. Väga palju aega selle tegemine ei võtnud ja seda annab oma soovi järgi ka tuunida, lisada näiteks veel köögivilju, natuke sinihallitusjuustu, tilli ja teistsuguseid maitseaineid.
Kolmest kaks sööjat jäid meil igatahes selle vormiroaga rahule. Ilmselt oli ühe sööja puhul mittemeeldimise põhjuseks asjaolu, et muidu on söödud praetud pelmeene, vormis lähevad need aga pehmeks ja on seetõttu esimese hooga harjumatud.

Vaja läheb: 300-400 g pelmeene (oleneb sööjate arvust), 3-4 muna, 2 sl hapukoort, 2 dl piima, 1 paprika (võid asendada ka näiteks hapukurgi või külmutatud köögiviljaseguga), 1 väike sibul, 100 g juustu, basiilikut või punet (soovi korral), soola, (sidruni)pipart.

Tee nii: Pane külmutatud pelmeenid ahjuvormi (ahjuvormi põhi peab olema pelmeenidega kaetud). Prae paprikaribasid ja tükeldatud sibulat pannil võis paar minutit, pane samuti vormi. Lisa paprika-sibulasegu peale juust. Klopi munad hapukoore ja piimaga läbi (maitsesta tugevalt), kalla kõige peale (NB! segu peab katma pelmeene). Küpseta ahjus 200°C juures 30 minutit.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare