4.9 C
Rapla
Reede, 26 apr. 2024
TarbijaRetsept: Kreemises tomatikastmes pastaroog

Retsept: Kreemises tomatikastmes pastaroog

Kuna jõulud lähenevad, on kõigil hirmus kiire. Seepärast on hea, kui toidutegemisele kuluks võimalikult vähe aega, kuid samas oleks roog toitev ja maitsev. Erinevad pastaroad on üldjuhul hea lahendus.

Otsides mõnda sellist, millel oleks võimalikult lihtsalt leitavad koostisosad ja mille valmistamine oleks võimalikult lihtne ega võtaks hingetuks, leidsin Oma Maitse ajakirja erist „Poole tunni road” kreemises tomatikastmes pastaroa retsepti. Tegemist on Raplamaa juurtega toidublogija Mari-Liis Iloveri retseptiga. See on leitav ka Delfi Retseptiveebist.
Selle retsepti puhul sain taas õppetunni, et alati tuleb peale koostisosade põhjalikult ka tegutsemisjuhend läbi lugeda. Ajakirjas ei olnud koostisosade hulgas sibulat kirjas, selle vajalikkus ilmnes alles rooga tegema hakates ja juhendit lugedes.

Üldjoontes sai see pasta täitsa hea ja mõnus, kuid mingit maitset oleksin veel juurde soovinud. Nii et maitsestamise juures võib igaüks ise katsetada, kas ehk sobiks midagi vürtsikamat juurde või võiks lisada natukene mõnd tugevamaitselist juustu.

Vaja läheb: 200 g (täistera)pastat, 50 g parmesani, 1 sibul, 2 küüslauguküünt, 1 sl oliiviõli, 400 g purustatud konservtomateid, 1 tl suhkrut, 200 g maitsestamata toorjuustu, 100 g beebispinati lehti, soola, musta pipart, basiilikulehti või muud maitserohelist.

Tee nii: Aja vesi keema ja keeda täisterapastat al dente küpsusastmeni. Pasta keemise ajal valmista kaste. Riivi parmesan ja jäta ootele. Haki sibul. Vajuta küüslauguküüned noa lameda poolega puruks ja haki. Kuumuta sügavamal pannil oliiviõli ja prae sibulat-küüslauku madalal kuumusel umbes 5 minutit. Ära pruunista!

Lisa purustatud tomatite konserv koos vedelikuga ja hapususe tasakaalustamiseks veidi suhkrut. Sega läbi ning maitsesta soola ja pipraga. Lase vaikselt 5 minutit podiseda. Lisa pool riivitud parmesanist. Tõsta supilusikaga törtsudena juurde maitsestamata toorjuust. Sega edasi kuumutades kastet, kuni juustud on sulanud ja kaste ühtlane.

Lisa beebispinati lehti. Spinatit tundub esialgu hirmus palju olevat, aga see tunne on petlik. Keeda segades, kuni spinat on “kokku kukkunud”. Sega keedetud ja kurnatud pasta kastmega. Serveeri ülejäänud riivjuustuga ülepuistatult, soovi korral jahvata sinna veel musta pipart. Puista peale basiilikulehti või muud maitserohelist.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare