3.8 C
Rapla
Neljapäev, 25 apr. 2024
UudisedTee head ja osale annetamistalgutel

Tee head ja osale annetamistalgutel

Täna, 30. novembril on heade tegude päev ja annetamistalgud. Esimesed annetustalgud toimusid 2019. aastal, eesmärgiga tähelepanu pöörata annetamisele ja annetuste kogumisele.

Kümned vabaühendused üle Eesti võtavad ette erinevaid tegevusi, et koguda annetusi ühiskondlike probleemide lahendamiseks ning kutsuda inimesi üles endale olulist valdkonda toetama.

Annetajana saab annetustalgutel osaleda lehe annetamistalgud.ee kaudu, kus saab talgukaardilt valida organisatsiooni või mitu ja toetada nende tegevust jõukohase annetusega. Kokku ootavad annetusi 128 talgut, enamus neist üle-Eestilised. Raplamaalt saab toetada Gabrieli Loomade Elu MTÜ-d Vana-Vigalas. MTÜ eesmärgiks on kaitsta ja ravida haigeid kodutuid loomi, aidata leida neile uus turvaline kodu ning tõsta inimeste teadlikkust loomade pidamisel ja nende eest hoolitsemisel.

Samuti saab annetada annetuskeskkonnas “Ma armastan aidata”, kus saab annetada 60 Eesti võimekale vabaühendusele. Sealsetele annetustele paneb õla alla ka Swedbank- mida rohkem inimesed talgupäeval annetuskeskkonnas “Ma armastan aidata” annetavad, seda rohkem panustab ka Swedbank.

Annetamine on üks lihtsamaid viise aidata kaasa tegevustele, mida oluliseks pead, olgu siis oma kogukonnas, erialal või ühiskonnas laiemalt. Annetajate abiga päästetakse elusid, aidatakse hättasattunuid, ennetatakse ja lahendatakse probleeme, korraldatakse kultuuri- ja spordisündmusi, tegutsevad õpi- ja huvialaringid.

Annetamistalguid veab eest Vabaühenduste Liit koostöös maakondlike arenduskeskuste võrgustikuga. Tegevuste elluviimiseks on abiks hulk tublisid vabatahtlikke. Annetamistalgud on osa üle-eestilisest kodanikuühiskonna nädalast Ühisnädal.

 

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare