-1.7 C
Rapla
Reede, 19 apr. 2024
UudisedVallavanema valimiseks tuli Rapla volikogul kaks korda hääletada

Vallavanema valimiseks tuli Rapla volikogul kaks korda hääletada

Rapla volikogu möödunud nädalal toimunud istung kujunes oodatust põnevamaks. Rapla sai uue vallavanema alles kordushääletusel.

Päevakorra viimane punkt oli vallavanema valimine. „Valituks osutumiseks on vaja vähemalt 14 poolthäält ja igal liikmel on hääletamisel üks hääl,” juhatas volikogu esimees Kalle Toomet punkti sisse.

Vallavanema kandidaadina seadis Alar Mutli üles senise vallavanema Meelis Mägi. Rene Kokk esitas vallavanema kandidaadiks koalitsiooni soosiku Gert Villardi.

Meelis Mägi on ametis olnud alates 2019. aastast. Ta tõdes oma sõnavõtus, et ametiajale tagasi vaadates võib rahule jääda. Seda näitab ka asjaolu, et mõnegi sel ajal alustatud või käima lükatud idee võib leida ka uuest koalitsioonilepingust. Mägi väljendas soovi jätkata vallavanemana.

Järgmisena sai sõna Gert Villard, kes tutvustas ennast ja oma tööalast minevikku volikogu liikmetele. „Minu kogu senine teadlik elu on olnud seotud Rapla vallaga. Ma olen sündinud, kasvanud siin. Mu esivanemad on pikalt siin elanud ja töötanud,” ütles ta.

Vallavanemana peab ta oma eesmärgiks noored valda tagasi tuua. Ta rääkis autorongist, mis hommikul pealinna poole liigub. „Minu eesmärk on, et see rong pöörduks siiapoole tagasi. Et suurem osa tuleks Rapla valda ja tegutseks ja töötaks siin,” ütles ta.

Kõigi eelduste kohaselt oleks pidanud hääletus suurema segaduseta kulgema. Koalitsioonil on 17 häält 27-st. Neljapäeval oli aga kohal vaid 23 volikogu liiget.

Pärast salajase hääletuse läbiviimist kogus Meelis Mägi 10 ja Gert Villard 13 häält. Kuigi Villard sai Mägist rohkem poolthääli, on vallavanema valimiseks vaja volikogu koosseisu häälteenamust ehk 14 häält, nagu volikogu esimees ka alguses välja tõi.

Volikogul oli edasiseks kaks võimalust – korraldada kordushääletus või korraldada uus hääletus järgmisel istungil. Pärast vaheaega ja mõtete korrastamist otsustati kordushääletuse kasuks. Kordushääletusel kogus Villard 14 ja Mägi 9 poolthäält ning vallavanem sai valitud.

Kuigi algul oli päevakorras omajagu punkte, mis puudutasid volikogu esindajate määramist ja senisele vallavalitsusele ning vallavanemale hüvitiste maksmist, hääletas volikogu need istungi eel päevakorrast välja. Sellesisulise ettepaneku tegi Anne Kalf, kes leidis, et otsustamiseks on vajalik komisjonide sisend ning need polnud veel oma tööd alustanud.
Päevakorda jäid seega lisaks vallavanema valimisele komisjonide moodustamine ning neile esimehe ja aseesimehe valimine. Samuti otsustas volikogu ära vallavanema töötasu. See on 3500 eurot kuus. Lisaks saab vallavanem isikliku sõiduauto ametisõitudeks kasutamise hüvitist kuni 335 eurot.

Rapla vallavolikogu komisjonid ja neile valitud esimehed ja aseesimehed:

• eelarve- ja arengukomisjon: esimees Ain Täpsi, aseesimees Andrus Tamm
• hariduskomisjon: esimees Jane Schelejev, aseesimees Erti Suurtalu
• kogukonnakomisjon: esimees Anne Kalf, aseesimees Hannes Vald
• kultuuri- ja spordikomisjon: esimees Ilvi Pere, aseesimees Valter Uusberg
• majandus- ja keskkonnakomisjon: esimees Margus Jaanson, aseesimees Kristjan Aller
• revisjonikomisjon: esimees Alar Mutli, aseesimees Kuuno Ahlberg
• sotsiaal- ja tervisekomisjon: esimees Inna Tamm, aseesimees Meelis Mägi

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare