3.3 C
Rapla
Neljapäev, 25 apr. 2024
TarbijaRetsept: Tuunikalasalat

Retsept: Tuunikalasalat

Kui elektrihind on lakke kerinud ja kohe kuidagi ei taha vormirooga teha, aga külmkapis ootavad oma aega konservoad ja üks tuunikalakonserv, tasub proovida mõnd tuunikalasalatit. Vahel võib täitsa asjalikke retsepte leida mõne toiduainetootja leheküljelt ja nii ongi alljärgnev retsept pärit polvenfoods.ee leheküljelt. Retsepti autor on Merilin Siimpoeg.

Oma lausa kevadise värskusega mõjub see salat mõnusa tasakaalustajana ajal, kui väljas paugub pakane. Ja oma värvide poolest sobiks see salat lausa jõululauale. Punaste ubade asemel olid mul küll seekord valged ja till jäi selle puudumisel kaunistuseks panemata.
Kogused on mõeldud kahele inimesele, kuid ma vähendasin jääsalati osakaalu ja kasutasin suuremat sibulat ja rohkem tomateid.

Vaja läheb: 150 g jääsalatit, 1 väike punane sibul, 150 g kirsstomateid, 100 g värsket kurki, 75 g punaseid konservube, 1 tuunikalakonserv vees (185 g), 2 keedetud muna, ¼ sidrunit, värsket tilli. Kastme jaoks: 80 g klassikalist Provansaali majoneesi, 80 g maitsestamata jogurtit, pipart.

Tee nii: Rebi jääsalat väiksemateks tükkideks. Koori ja viiluta sibul. Poolita kirsstomatid ja viiluta värske kurk. Tõsta salatile sibularattad, poolitatud tomatid ning kurgiviilud. Nõruta konservoad ja tuunikala ning aseta salatile. Koori keedetud munad ja lõika neljaks, säti ka need salati peale. Pigista üle kogu salati kõige peale värsket sidrunimahla. Kastme jaoks sega omavahel jogurt ja majonees, maitsesta pipraga. Vala kaste ühtlaselt salatile ja kaunista värske tilliga.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare