11.1 C
Rapla
Esmaspäev, 8 aug. 2022

Ago Silde: Tuleb algatada arutelu, milline peaks olema homne omavalitsus

Haridus, energeetika ja omavalitsussüsteem – need on kolm teemat, mis on Ago Sildele eriti südamelähedased. Ta on töötanud kahe kutsekooli direktorina, juhtinud kümme aastat elektrijaamasid ning täitnud maavanema rolli Ida-Virumaal.

Mainitu on väike osa tema CV-st ja kogemustepagasist. Kõige selle keskel on ta jäänud truuks oma Kehtna juurtele, kust ta pärit on.
Agol on omavalitsussüsteemis tegutsemisest küllaldaselt kogemusi. Aastatel 2009-2013 oli ta Narva linnavolikogu saadik. 2021. aasta kohalike omavalitsuste valimistel kandideeris ta Kehtna vallas, kus moodustasid koalitsiooni valimisliidud Ühtne ja Edumeelne Koduvald ning Kõik On Olulised. Esimeses nimekirjas kandideeris ka tema ise. Kehtna valla tegemisi ja käekäiku jälgib ta jätkuvalt lähedalt. Nii näiteks pakkus ta välja, et Rapla maakond peaks jälgima Hiiumaa ja Saaremaa eeskuju ning moodustama oma piirides ühe kohaliku omavalitsuse.
“Mida kiiremini tekivad suured omavalitsused, seda parem ja odavam see meile kõigile kokkuvõttes on,” ütles ta. Kehtna ja Rapla vald on ühinemise suunas liikunud, kuid sellele ideele on ka vastuseisjaid.

spot_img
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
5,680JälgijatLike
1,179JälgijatFollow

Viimased uudised