7.7 C
Rapla
Pühapäev, 2 okt. 2022
spot_imgspot_img

Juristi nõuanne: Muutuvtunni kokkuleppe saab sõlmida ainult töötaja algatusel

Lugeja küsib: Meie poes on juba ammu inimesed tööl n-ö libiseva graafikuga ehk tööajakava koostatakse selliselt, nagu töötajatele sel kuul kõige paremini sobib. Meil on palju osalise tööajaga töötajaid, sh üliõpilasi, pensionäre jne. Töölepingu seadus lubab nüüd sõlmida muutuvtunni kokkuleppeid. Kas võime nendega tagasiulatuvalt (summeerimisperiood algas 1. oktoobrist) sellised lepingud sõlmida?

Vastab Meeli Miidla-Vanatalu, Tööinspektsiooni peadirektori asetäitja: Töölepingu seaduse muudatused, mis võimaldavad muutuvtunni kokkulepet, jõustuvad sel kolmapäeval ehk 15. detsembril 2021. Seadus ei võimalda sõlmida muutuvtunni kokkuleppeid varasema tähtajaga ehk n-ö tagasiulatuvalt.
Muutuvtunni kokkulepet saab sõlmida üksnes juhul, kui korraga on täidetud viis eeltingimust:
1) kokkuleppe soovib sõlmida töötaja, kes töötab osalise tööajaga seitsmepäevase ajavahemiku jooksul 12 tundi või enam;
2) kokkuleppe koostamise algatab töötaja kirjalikus vormis ja kokkulepe vastab töölepingu seaduse nõuetele;
3) tööandja peab töötaja muutuvtundide üle eraldi arvestust;
4) kokkulepe ei ole sõlmitud rohkem kui 17,5 protsendiga tööandja töötajatest;
5) töötaja tunnitasu on vähemalt 1,2-kordne Vabariigi Valitsuse poolt kehtestatud tunnitasu alamäär.
See tähendab, et kui muudes olukordades on töötaja töö- ja puhkeaja korraldamine tööandja õigus ja kohustus, siis muutuvtunni kokkuleppe sõlmimine peab algama töötaja kirjalikult väljendatud soovist (mida ta kinnitab allkirjaga), mitte tööandja initsiatiivil.
Lisaks tasub meeles pidada, et töötajal on õigus muutuvtundide tegemisest keelduda. Muutuvtundidega nõustumist kinnitab töötaja iga kord kirjalikku taasesitamist võimaldavas vormis (näiteks e-kirjaga).
Küsimuses kirjeldatud olukorras saab tööandja anda töötajatele teada, et nad saavad rääkida läbi ja sõlmida muutuvtunni kokkuleppe, kui nad oma soovist kindlaks kuupäevaks teada annavad. Kui siis töötajad on soovi avaldanud, pooled on pidanud läbirääkimisi ja sõlminud kahepoolselt allkirjastatud töölepingu lisa, võib juba uues summeerimisperioodis kokkulepet rakendama hakata. Siis on ka muutuvtundide üle arvestuse pidamine lihtsam.
Lisainfo Tööelu portaalis.
Töölepingu seaduse muudetud tekst, mis jõustub alates 15.12.2021 on avaldatud Riigi Teatajas.

spot_img
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
5,680JälgijatLike
1,179JälgijatFollow

Viimased uudised