6.1 C
Rapla
Reede, 29 märts 2024
TarbijaRetsept: Kanapõhjaga pitsa

Retsept: Kanapõhjaga pitsa

Mulle meeldib pitsa, kohati isegi liiga palju. Muidu ei oleks selles tihedas pitsasöömises erilist probleemi, kui seal ei oleks seda nisujahuga tehtud põhja. Nii tahaks pitsat ostes öelda: „Palun mulle pool pitsat. Pealmine pool.”
Targad inimesed on aga erinevaid variante välja mõelnud, kuidas muuta pitsa põhja tervislikumaks. Põhja saab teha näiteks lillkapsast või juustust. Üks variant on aga kanahakkliha. Kanaliha sõbrana saigi seda varianti proovitud. Muud liha sellele pitsale lisatud ei ole, kuna põhi on niigi lihast. Pitsakatteks on valitud Caprese salati koostisosad. Pitsa sai igatahes nii hea, et kadus viie minutiga.
Retsept pärineb toitumisstiili LCHF blogist.

Vaja läheb: Põhja jaoks 100 g broileri delikatesshakkliha, 1 muna, soola, pipart, pitsamaitseainet. Katte jaoks läheb vaja 60 g pitsakastet, 30 g riivjuustu, pitsa maitseainet, värske basiiliku lehti, 50 g tomatit, 70 g mozzarella juustu

Tee nii: Kuumuta ahi 200 kraadini. Sega põhja koostisosad hoolikalt ühtlaseks massiks.
Kata ahjuplaat küpsetuspaberiga ja vala “taigen” õhukese kihina ümmarguselt plaadile. Küpseta ahju keskosas 10 minutit. Võta ahjust välja.
Nüüd tõsta peale pitsakatte koostisosad, kõigepealt kaste, riivjuust ja pitsamaitseaine. Seejärel ülejäänud asjad. Tõsta pitsa nüüd veel 10 minutiks 200-kraadisesse ahju. Seejärel võta välja ja lase enne söömist veidi jahtuda.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare