22.2 C
Rapla
Laupäev, 18 mai 2024
KrimiPolitsei tabas reede õhtul kolm alkoholi tarvitanud autojuhti

Politsei tabas reede õhtul kolm alkoholi tarvitanud autojuhti

Politsei viis reede, 17. detsembri õhtul läbi reidi sõidukijuhtide võimaliku joobe tuvastamiseks. Joobekontrolli tehti kolme tunni jooksul Raplas ja ka mujal maakonnas.
Raplas oldi väljas Viljandi maanteel, Vesiroosi kooli vahetus läheduses. Reidi käigus tabati kolm autojuhti, kes olid pärast alkoholi tarvitamist istunud rooli. “Tabati kaks sõidukijuhti, kellel tuvastati alkoholisisaldus üle 0,25 milligrammi 1 liitris väljahingatavas õhus, ja üks juht, kelle alkoholisisaldus jäi alla 0,25 mg/l,” ütles Rapla politseijaoskonna patrulltalituse juht Margus Kaldma.
Ta lisas, et sõidukijuhtide kainust kontrollib politsei aasta ringi, loomulikult ka pühade ajal, sest alkoholi tarvitanud sõidukijuht on liikluses suur oht, seda ka joobes juhile endale.
Sõiduki juhtimise eest alkoholi piirmäära ületavas seisundis 0,10-0,24 mg/l karistatakse rahatrahviga kuni 100 trahviühikut, s.o kuni 400 eurot, või võetakse sõiduki juhtimise õigus ära kuni kuueks kuuks. Kui sõidukijuhil tuvastatakse alkoholi piirmäära ületamine 0,25-0,74 mg/l, võidakse juhti karistada rahatrahviga kuni 300 trahviühikut, s.o 1200 eurot, arestiga või juhtimisõiguse äravõtmisega kuni 12 kuuks.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare