-1.7 C
Rapla
Reede, 19 apr. 2024
TarbijaRetsept: Pajaroog läätsedega

Retsept: Pajaroog läätsedega

Pärast seda, kui jõulupühadel on palju söödud, tahaks keha midagi kergemat, taimset ja kuna ilm on külmavõitu, siis ka soojendavat. See pajaroog köögiviljade ja läätsedega teebki olemise jahedamal ajal seest mõnusalt soojaks. Päris näpuga ei pea selle retsepti puhul järge ajama, pigem tasub suhtuda söögitegemisse loovalt ja rooga lisada kõike, mis parajasti köögis leidub. Näiteks võib sibula praadimise ajal lisada seeni ja paprikat või toidutegemise lõppfaasis konservube.

Retsept on leitud lehelt taimneteisipäev.ee, mis kutsub üles iga teisipäev toituma taimselt, vähendama lihatarbimist ja hoolima oma tervisest. Kellele taimne toitumine huvi pakub, saab sel lehel liituda ka taimetoidu väljakutsega. Miks mitte uuel aastal teadlikult piisavas koguses puu- ja köögivilju tarbida.
Koguseliselt peaks pajaroast jaguma neljale-viiele sööjale.

Vaja läheb: 1 keskmise suurusega sibul, 2 keskmise suurusega porgandit, 0,5 suvikõrvitsat, 3,5 dl punaseid läätsi, 1 pakk tomatikastet, 1 spl õli, 3 spl maitsepärmi, 0,5 tl soola, 0,5-1 puljongikuubik, 0,5 tl karrit, 1 tl suhkrut, maitse järgi pipart, tšillit, tüümiani, peterselli, vett 0,5-0,7 l.

Tee nii: Lase potis 1 spl õli kuumaks, lisa hakitud sibul ja sool ning prae, kuni sibul muutub klaasjaks. Lisa hakitud küüslauk ja pruunista veel paar minutit.
Seejärel lisa hakitud porgand ja suvikõrvits ning lase segul aeg-ajalt segades umbes 5 minutit praadida.
Lisa läätsed, vesi, tomatipasta, puljongikuubik (esmalt pool ja hiljem vajadusel teine pool), karri, suhkur, natuke pipart, tšillit ja soovi korral ka maitsepärmi, kuivatatud tüümiani, peterselli või muud meelepärast.
Lase keskmisel kuumusel vahepeal segades pajaroal u 40 minutit podiseda. Aeg-ajalt maitse toitu ja vajadusel lisa soola, pipart või muud vajalikku. Lase hea maitsta ja tunne, kuidas see mõnus ja toitev pajaroog keha kosutab!

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare