13.8 C
Rapla
Pühapäev, 24 sept. 2023
ArtikkelVanade jõulutraditsioonide eesmärk oli hea õnn majja meelitada

Vanade jõulutraditsioonide eesmärk oli hea õnn majja meelitada

Jõuludele mõeldes kangastub silme ees lookas laud hea ja paremaga. Seapraad, hapukapsas ja verivorstid on suurema osa perekondade jõululaua lahutamatu osa. Toitu kiputakse tegema nii palju, et sellest jätkub nii jõululaupäevaks kui ka järgnevateks jõulupühadeks.

Kuigi toiduvalik oli pisut erinev, on see üks traditsioone, mida oma esivanematega jagame. Jõulude ajal toidust puudu ei tulnud. „Muidu ei saanud keegi ise midagi võtta. Ei olnud lihtsalt nii palju toitu. Kui jõulud tulid, siis võis kõiki asju võtta ise,” rääkis Sillaotsa talumuuseumi pedagoog Liivi Miil.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
Kõik uudised
Kuulutused