spot_img
-1.7 C
Rapla
Reede, 3 veebr. 2023
spot_imgspot_img
spot_img
UudisedMaleva pealik asetas Vabadussõja relvarahu puhul mälestussambale pärja

Maleva pealik asetas Vabadussõja relvarahu puhul mälestussambale pärja

Esmaspäeval, 3. jaanuaril möödus Vabadussõja relvarahu kehtima hakkamisest 102 aastat. Täpselt kell 10.30 ennelõunal peeti kogu Eestis vaikuseminutit ning asetati pärjad Vabadussõja ausammastele. Rapla maakonnas selle puhul suurt tseremooniat ei toimunud, kuid Kaitseliidu Rapla maleva pealik major Valjo Tooming asetas Rapla kirikuaias asuvale Vabadussõja mälestussambale pärja tekstiga “Vabadussõjas langenuid mälestab KL Rapla malev”.

Major Valjo Tooming avaldas Vabadussõjas langenutele austust, asetades Vabadussõja Rapla mälestusmärgi juurde sümboolse pärja kõikide Raplamaalt pärit langenute mälestuseks. Vabadussõjas vaikisid relvad 3. jaanuaril 1920 kell 10.30, mil jõustus Eesti ja Nõukogude Venemaa vahel 31. detsembril 1919 sõlmitud vaherahu. Eesti kaotas sõjas 6275 inimest, neist 3588 otseses lahingutegevuses. 3. jaanuari tähistatakse Vabadussõjas võidelnute mälestuspäevana, mil Kaitseliit meenutab meie sangareid kõikjal Eestis.

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
Sõnumid
Kõik uudised
Kuulutused